Пропускане към основното съдържание

Ислямска държава вече има собствена социална медия!

Уебсайт наречен "Suits Bock" (5elafabook), вдъхновен от Facebook и стартирал преди няколко дни е смятан за личната социална медия на Ислямска държава, това предават арабски издания.

Според Ал-Арабия сайтът е създаден, за да могат потребителите свързани с джихадистите да обменят свободно "идеи". Facebook и Тwitter се съюзиха в борбата с ислямистите и блокират всеки акаунт, за който се смята, че е свързан с групировката. Това, разбира се не се харесва ИДИС и от терористичната организация създават своя онлайн платформа.

За да имате акаунт в мрежата трябва да спазвате няколко прости правила. Като потребители трябва да се съгласите да не разпространявате информация от сайта, да не публикувате свои лични снимки, да проявявате сдържаност, ако не са съгласни с някои от действията на Ислямска държава  и да докладвате за критика и обиди от страна други акаунти.

Дизайнът на сайта поразително прилича на този на Facebook и може да бъде разглеждам на няколко езика: английски, испански, португалски, немски, турси и индонезийски. За разлика от Facebook обаче, там не може да качвате снимки и видеоклипове.

В момента тече разследване, за да се открие домейна на мрежата, като до момента се знае, че той е бил хостван на сървърите на американската фирма GoDaddy. Собственикът на домейна се подвизава под името Абу Мусаб и е регистриран като живеещ в Мосул. Други източници пък твърдят, че домейна първоначално е бил локализиран в Египет.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.