loading...

понеделник, 9 февруари 2015 г.

Някъде ядат традиционно хора, и това ли да уважаваме?

В някои общества има традиция да се ядат хора, каза вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов по повод твърденията, че ромска традиция било момичетата да се женят и да раждат преди да навършат пълнолетие.

В дискусията за спиране на детските на младите майки се включиха Христина Христова и Карина Крумова по НТВ. Според Христова това е удар в празното пространство. Става дума за 238 раждания. Тези млади жени и сега не полчават детски добавки, заради това, че не посещават редовно училище.

Ние трябва да настояваме да се прави политика. Идеята е да има промени в областта на семейната политика и там има и други предложения за насърчаване на определен семеен модел за три деца. Детската добавка е жест на държавата към семействата, които отглеждат деца. Непълнолетната майка не отглежда дете, защото тя също е дете. Сблъскваме се с хилядолетни традиции. Какво прави държавата за семейната култура и семейното планиране?, попита риторично тя.

По думите на Манолов в България  15 хиляди души, които получават маскимални пенсии. Това е силен обществен дразнител. Ако в едно семейство могат да отгледат 4 деца, то на тях не им трябват помощи. Сексуалните контакти с деца е престъпление. Но ние си затваряме очите пред това, отбеляза той. Калина Крумова защити позицията, че  ако ограничим определени слоеве , трябва да насърчим други. Какво ни пречи да имаме няколко степени на образованост на тези родители. Не съм привърженик на промените на парче. Бих апелирала за дискусии. За всяко дете в България трябва да се дават пари. Въпросът е принципен, не трябва да гледаме изключенията. Колко деца се раждат в съвместно съжителство, попита риторично  Крумова.


Няма коментари :

Публикуване на коментар