Пропускане към основното съдържание

Добър пример: Депутатите в Гърция останаха без охрана


Гръцкото правителство отмени личната охрана на голям брой служители и забрани използването на сълзотворен газ срещу пенсионери и учители, съобщи заместник-министърът за защита на гражданите Янис Панусис.

"Министър-председателят заяви, че ще намали броя на персонала, изпълняващ охранителни функции. В тази връзка, между 1,5 и 2 хиляди души могат лесно да бъдат освободени", каза Панусис в ефира на радиостанция "Вима".

За охраната на многото чиновници отговаряше полицията. Правото да бъдат охранявани имаха всички депутати. Това доведе до критики и оплаквания от страна на обществото. Панусис каза още, че полицейските служители ще продължат да патрулират квартали на столицата, ще останат и силите за бързо реагиране.

В отговор на въпрос за използването на сълзотворен газ по време на демонстрации, заместник-министърът каза, че това трябва да бъде прекратено. „Използването на химически вещества означава, че нещата са придобили екстремна форма и другите (участниците в демонстрацията) използват различни оръжия, камъни и други подобни. Но химичните вещества не трябва да се използват срещу пенсионери и учители", каза още той.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

ИЗВЪНРЕДНО: Дадоха Денков на главния прокурор за държавна измяна

Новосформираният кръг „Първо България“ дава на прокуратурата премиера Николай Денков по подозрение в държавна измяна.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.