loading...

сряда, 4 февруари 2015 г.

Добър пример: Депутатите в Гърция останаха без охрана


Гръцкото правителство отмени личната охрана на голям брой служители и забрани използването на сълзотворен газ срещу пенсионери и учители, съобщи заместник-министърът за защита на гражданите Янис Панусис.

"Министър-председателят заяви, че ще намали броя на персонала, изпълняващ охранителни функции. В тази връзка, между 1,5 и 2 хиляди души могат лесно да бъдат освободени", каза Панусис в ефира на радиостанция "Вима".

За охраната на многото чиновници отговаряше полицията. Правото да бъдат охранявани имаха всички депутати. Това доведе до критики и оплаквания от страна на обществото. Панусис каза още, че полицейските служители ще продължат да патрулират квартали на столицата, ще останат и силите за бързо реагиране.

В отговор на въпрос за използването на сълзотворен газ по време на демонстрации, заместник-министърът каза, че това трябва да бъде прекратено. „Използването на химически вещества означава, че нещата са придобили екстремна форма и другите (участниците в демонстрацията) използват различни оръжия, камъни и други подобни. Но химичните вещества не трябва да се използват срещу пенсионери и учители", каза още той.

Няма коментари :

Публикуване на коментар