loading...

събота, 7 февруари 2015 г.

Путин: Правят се опити да се забави развитието на Русия

Против Русия, слава богу, война няма, но има опит да се забави нашето развитие с различни средства. Това заяви руският президент Владимир Путин, коментирайки изказването на ръководителя на Федерацията на независимите профсъюзи на Русия Михаил Шмаков на IX-ия конгрес на синдиката, предава РИА Новости.

По думите на Путин сега се наблюдава опит да се замрази установения след разпада на СССР световен ред начело с един безусловен лидер, който "иска да си остане такъв, предполагайки, че всичко му е позволено, а на другите – само онова, което той реши и което е в негов интерес", цитира агенцията думите на президента на РФ.

Такъв световен ред никога няма да е приемлив за Русия. Ако това се харесва някому, ако някой желае да живее в условия на полуокупация, ние това няма да направим. Но ние и не смятаме да воюваме с никого. Ние възнамеряваме с всички да сътрудничим, подчерта Путин.

И опитите, които се предприемат в това число т.нар. санкции в крайна сметка, мисля, че те никому няма да донесат полза, а по отношение на такава страна като нашата - те направо не могат да са ефективни, макар да нанасят определена вреда, добави той.

Ние трябва да разберем това, и разбирайки го, да повишаваме равнището на нашия суверенитет в това число и в икономическата сфера, посочи Путин.

Няма коментари :

Публикуване на коментар