Пропускане към основното съдържание

Брала мома къпини - тотален хит в японските дискотеки (ВИДЕО)

Българска народна песен стана тотален хит в японските дискотеки и клубове. Родното парче “Брала мома къпини” в изпълнение на японската “банда” “Пирамидос бенд” вдига адреналина на иначе сериозните и делови самураи и ги кара да щракат с пръсти и да тропат подобия на български хора по дансингите.

На българското парче в Japan версия се натъкнал българинът Ивайло Петков, който от десетина години живее в Япония, пише "Монитор".

Мъжът бил на дискотека с колеги японци и изпаднал в истински шок, когато изведнъж от тонколоните гръмнали ритмите на една от най-известните български народни песни. Самите японци и хабер си нямали какво е по произход парчето и когато Ивайло попитал диджея, той му отговорил, че сигурно е на испански, тъй като изпълнителите пеели предимно испанска музика. Когато нашенецът му обяснил, че песента е българска, дисководещият поклатил глава: “България, тя в Америка ли е?” Ивайло обяснил на диджея, че България е в Европа, а на следващата вечер отново дошъл в дискотеката с подарък, картичка с изглед от Царевец и сувенир значка с българския трикольор. За благодарност диджеят през цялата вечер на всеки кръгъл час пускал българската песен за своя нов “френд”.

Групата, превърнала “Брала мома къпини” в хит в Страната на изгряващото слънце, се казва “Пира­мидос бенд” и по собственото им определение свири турбо фолк. Клипът на родния хит обаче е заснет в Македония през есента на 2014 г., когато групата била там на турне. Вокалът Родехихи Цучислава завидно добре се справя с трудния български език. А акцентът придава на песента особена екзотика. В клипа се вижда, че Родехихи и колегите му Йоичи Огидо - кларинет, Тору Хаяши - бас китара и Такаяки Курашима - ударни, искрено се забавляват по време на изпълнението.



Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

ИЗВЪНРЕДНО: Дадоха Денков на главния прокурор за държавна измяна

Новосформираният кръг „Първо България“ дава на прокуратурата премиера Николай Денков по подозрение в държавна измяна.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.