loading...

неделя, 15 февруари 2015 г.

Никога не забравяйте, че сме българи, а не славяни

14-и февруари се свързва с празника на влюбените и виното, но да не забравяме, че любовта може да не е само към жена, а и към нещо друго. Защо именно на този ден да не кажем, че обичаме и България, че сме българофили или ако държите може да се наречем и родолюбци.

Различни думи, но които водят към едно и също нещо, а именно любовта към родината. Нека по-често, а не само по време на празници да си казваме, че обичаме България и се гордеем с нея. Нека да не бъркаме негативните емоции към държавата и управлението с родината си. Човек, който не познава миналото на собствената си държава, то няма и бъдеще. Защото след стъпките на древните българи е дошло всичко останало.

Никога не забравяйте, че сме българи, а не славяни. Терминът славяни е измислен, за да обслужи първо „илирийската идея”, а по-късно и нейното продължение – панславизма. За да се спретне история и култура на славяните е ограбена българската история. Например: древните ни предци са наречени ПРА-българи /т.е. пра-хора/, а родината им - запратена нейде из Азия.

Така от една страна ни притискат руските интереси, заради които наричат българите „славяни”. И от другата е твърдението, че гърците, а не българите, са дали прогреса и културата на всички на Балканите и на цялото „славянство”! А срещу тези две тези застават въпросите, които си задава всеки човек с „отворени очи”: „Добре де, ама тогава, когато българите са основавали държави, строили са градове, развивали са култура, никой не е споменавал името славяни, нито пък името гърци!!!

Няма коментари :

Публикуване на коментар