Пропускане към основното съдържание

Никога не забравяйте, че сме българи, а не славяни

14-и февруари се свързва с празника на влюбените и виното, но да не забравяме, че любовта може да не е само към жена, а и към нещо друго. Защо именно на този ден да не кажем, че обичаме и България, че сме българофили или ако държите може да се наречем и родолюбци.

Различни думи, но които водят към едно и също нещо, а именно любовта към родината. Нека по-често, а не само по време на празници да си казваме, че обичаме България и се гордеем с нея. Нека да не бъркаме негативните емоции към държавата и управлението с родината си. Човек, който не познава миналото на собствената си държава, то няма и бъдеще. Защото след стъпките на древните българи е дошло всичко останало.

Никога не забравяйте, че сме българи, а не славяни. Терминът славяни е измислен, за да обслужи първо „илирийската идея”, а по-късно и нейното продължение – панславизма. За да се спретне история и култура на славяните е ограбена българската история. Например: древните ни предци са наречени ПРА-българи /т.е. пра-хора/, а родината им - запратена нейде из Азия.

Така от една страна ни притискат руските интереси, заради които наричат българите „славяни”. И от другата е твърдението, че гърците, а не българите, са дали прогреса и културата на всички на Балканите и на цялото „славянство”! А срещу тези две тези застават въпросите, които си задава всеки човек с „отворени очи”: „Добре де, ама тогава, когато българите са основавали държави, строили са градове, развивали са култура, никой не е споменавал името славяни, нито пък името гърци!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.