Пропускане към основното съдържание

Съдят полицая, бил протестиращи, от "Нощта на белия автобус"

Прокуратурата даде начало на делото срещу униформения, който налагаше с палката си протестиращи срещу кабинета "Орешарски" в "Нощта на белия автобус" на 24 юли вечерта.

Веселин Денчев, който е част от жандармерията, е единственият полицай, който ще бъде съден по обвинение за неправомерно полицейско насилие.

В "Нощта на белия автобус" той бе заснет от журналисти как бие протестиращи без причина.

По закон наказанието е 3 години затвор, но Денчев не е осъждан и според юристи го грози само глоба до 5000 лева.

В нощта на 23 срещу 24 юли 2014 г. Веселин Денчев е част от стотиците служители на МВР, които пазят парламента от протестиращите.

Положението тогава стана се влоши, след като депутатите опитаха да напуснат парламента в бял автобус, като минат пазени от полицията през обръча от протестиращи. Протестиращите започнаха да мятат камъни по превозното средство, а силите на реда се опитаха да ги изблъскат от пътя си, като много униформени използваха неправомерна сила.

Коментари

  1. Много ми е интересно ,как така хем срещу тях летят камъни,хем били използвали неправомерно сила?!Доколкото знам закона позволява единствено на полицията да използва сила.А като се има в предвид,че и срещу тях летят камъни...В Щатите щеше да има застреляни.Що за тъпа държава и народ сте?!?!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.