Пропускане към основното съдържание

"Сдружение Азбукари" с петиция за бесарабските българи

"Сдружение Азбукари" излезна с петиция до властите относно съдбата на бесарабските българи. Председател на сдружението е Цвета Кирилова (на снимката). Публикуваме я без редакторска намеса:

ПЕТИЦИЯ

до Народното събрание на Република България; Президента на Република България; Министър-председателя на Република България

Ние, Народът - суверен на Република България, призоваваме:

1. За незабавна промяна в нормативната уредба, касаеща процедурата по придобиване на българско гражданство. Изменението следва да доведе до облекчаване и съкращаване на сроковете, по придобиване на българско гражданство от лица, живеещи в Украйна, и доказали българския си произход.

2. Вземане на решение за еднократни помощи за лицата по точка едно. Тези помощи да включват: транспорт до България; средства за закупуване на имот, в слабо населените места в България; достъп до безлихвено или облекчено кредитиране; данъчна ваканция за минимум 5 г. и др. преференции.

3. Призоваваме за бързи и извънредни мерки, предвид форсмажорните обстоятелства, да се издаде нарочен „Указ, за предоставяне на приоритетен бежански статут и убежище, на етническите българи от Украйна“, както и да им бъде отправена официална покана от правителството на РБ, за заселване у нас!

4. Призоваваме отговорните политически фактори в РБ, да съдействат всячески за постигане на национален консенсус по въпроса, както и ясно да обявят пред света, че сме във фактическа невъзможност да поемаме нови бежански вълни от чужди граждани, тъй като ограничения финансов ресурс на РБ се пренасочва за защитата и обгрижването на бедстващите етнически българи от Украйна.

5. Правителството на РБ да декларира пред нацията, че по казуса с бежанците, ще действа единствено в качеството си на проводник и защитник на националните ни интереси. Както и да обяви, че всеки външнополитически натиск, евентуално несъгласие от страна на съюзници и партньори, следва да се разглеждат като намеса във вътрешните работи на РБ!

Подписали се под петицията:
Сдружение Азбукари



Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.