Пропускане към основното съдържание

Манталитетът ни досега беше формиран от разни извратени американски филми


Манталитетът ни досега беше формиран от разни извратени американски филми, отношенията помежду ни, безбожния стремеж и ламтене за пари, да работиш като идиот до късни доби,
да се издигаш ("Работещо момиче" - с Мелани Грифит, и Харисън Форд ), да се разболяваш от притеснения, шефовете да ти крещят и да мълчиш, да теглиш кредити за всичко което искаш да имаш, да пълниш количката догоре в хипермаркета, да даваш възрастните си родители на старчески дом, да се отделяш от родителите си и да в най-ранна юношеска възраст и да живееш под наем, да искаш покана от семейството си дали е удобно да им погостуваш, да не си говорим помежду си, да живеем на семейни начала и да не правим сватби, да караме в задръствания, да се тъпчем в градовете, да ядем пуканки и пием кола в киното (аз искам да ям пържоли и да пия вино в киното) - кога станахме такива и защо станахме такива. НЕ! Ние НЕ СМЕ такива. 


Просто всички ни разказваха и втълпяваха че така се прави в демократичните капиталистически страни. Българинът винаги е държал на семейството, грижил се е за родителите си, помагал е на ближния си и го е познавал. В малките градчета всичко това слава богу се е запазило и сега надявам се да се възроди. 

Българинът ще си спомни че за него никога не е било важно количеството, а само качеството, че не е нужно всеки петък да се тъпче до припадък по хипермаркетите, където никой никого не го поздравява и не го вижда, а е много по-добре да спре пред кварталното магазинче на сладка раздумка с приятели. Ще разбере че не е нужно да си дава много-много зор - защото умният не се напъва много-много, той затова е учил. Не казвам че отричам всичко западно или агитирам за източното. Но когато човек подражава изгубва корените си и същността си.

Добромир Йорданов, Фейсбук









Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.