loading...

събота, 28 февруари 2015 г.

Песен на българче от Ню Йорк разплака интернет преди 3 март (ВИДЕО)

Българче, родено и живяло досега само в Ню Йорк, записа песен за българските емигранти по света. Тя стана хит сред сънародниците ни в интернет и то точно в навечерието на националния празник 3 март.

Над 23 хиляди души са гледали видеоклипчето само за ден-два. Виктор Велинов е на 8 години. През пролетта на 2014-та година, когато разбира, че майка му е купила билети за ваканция в България и за трети път в живота си ще се върне в родината си, вдъхновен той съчинява своята песен за България. Музиката е изцяло негова, а за текста му помага майка му, Кристина Велинова - поетеса, която има записани доста песни по нейни текстове през 90-те.


През есента, след ваканцията, Виктор е записан на уроци по музика при Александър Чазов - випускник на Московската консерватория. Там, заедно с учителя си записват професионално песента. За каузата са привлечени приятелките Нели Минчева и Мартина Радославова от Кънектикът - беквокалистките от клипа.

„Песента е посветена на всички български деца, родени и растящи извън България, които носят българска кръв и самосъзнание. Далеч от Родината, ние не преставаме да бъдем българи!“, написа в YouTube майка му, която сподели там клипа.

Няма коментари :

Публикуване на коментар