loading...

сряда, 4 февруари 2015 г.

Проф. Константинов: 2015 г. ще бъдем удавени, а догодина ще е още по-зле

Ще ни сполетят страшни наводнения, те едва сега започват. Тази година ще бъдем удавени, буквално, а догодина ще бъде още по-лошо, предупреждавам отдавна. Причината е много проста - тотално изсечените гори в и около басейните на реките и по планините.
Това каза математикът проф. Михаил Константинов пред агенция "Фокус".
Тази вода, която ни залива, е водата, която не може да попие в земята, тъй като горите са изсечени. Ще става все по-страшно, ако тази криминална банда, която унищожава България, не бъде спряна. Защото скоро положението ще стане неудържимо.

Докато водите ни заливат, а хората се евакуират, една друга банда ходи и мародерства, посочи професорът. Той посочи, че първо са бандите, които организират сечта на големите дървета и техния износ, по-нататък вървят малките цигански банди, които довършват, това което е останало. Тук става въпрос за тотална сеч.

За избори никога не е рано да се говори, знаете, че подготовката за новите избори винаги е с обявяването на резултатите от старите, коментира още проф. Константинов. Той прогнозира, че местните избори ще се проведат на два тура - първият тур ще е на 25-ти октомври, а вторият тур ще бъде на 1-ви ноември.

Датите не са съобщени още официално, но са логично следващи. По традиция най-интересни са изборите в големите градове, още повече, че там резултатът от първия тур определя втория тур на много други места, защото хората гледат какво е настроението в София. Разбира се, в София кметът на ГЕРБ ще бъде избран, за това няма никакво съмнение. До колкото изобщо има интрига е това, дали ще стане на първи тур. Възможно е, ако се издигне силен кандидат от Реформаторския блок, това да доведе до 2-ри тур.

Той даде съвет на управляващите. "Преди всичко ще призова управляващите да не излизат с различни кандидати, защото дават лош сигнал на избирателите по цялата страна. В крайна сметка, когато човек участва в една коалиция, той участва не само на ниво правителство, но и на другите места. Ако трябва, кандидати на РБ по места могат да бъдат подкрепени от ГЕРБ, но да се пречи на изборите в големите градове по този начин, за мен е недопустимо.

Какво ще вземе кандидата на десницата от реформаторите? Ще вземе едни 10 процента. Точно тези проценти, вероятно няма да достигнат на ГЕРБ да спечели на първия тур. Не виждам смисъл. Това е глупост и се надявам тя да не бъде направена", посочи Михаил Константинов.

Според Константинов задължително гласуване в България няма да има. "Аз бих препоръчал на нашето общество да се включи в един професионален и задълбочен дебат на тема дистанционно електронно гласуване. Ясно е, че на местни избори такова гласуване не може да има, но на три вида други избори е подходящо: на европейски, президентски и парламентарни. Това е, което трябва да се случи", категоричен е математикът.


Няма коментари :

Публикуване на коментар