loading...

петък, 9 януари 2015 г.

Ислямска държава е проект на САЩ и Саудитска Арабия! (ДОКАЗАТЕЛСТВА)

Ислямска държава е проект на САЩ и Саудитска Арабия, твърди Едуард Сноудън
Въпросите около Ислямска държава са много. За такава организация и сила са необходими много пари и още повече власт. Кой създаде Ислямска държава на Ирак и Левант тогава? Това е един от въпросите, които задава журналист в иранския вестник Техеран Таймс.

Теорията на Ноам Чомски, че САЩ стои зад създаването на Ислямска държава, като със санкциите си в Близкия Изток са създали условия за създаването на подобна организация, предизвика сериозен отзвук не само по света, но и у нас. Имаше дори изказвания, че зад тезата на големия философ стоят проруски пристрастия.

Любопитен факт е обаче, че бившият американски шпионин Едуард Сноудън също се изказа в подкрепа на тази теза. Нещо повече, той заяви, че разполага с информация и документи, които доказват недвусмислено, че един от лидерите на Ислямска държава е обучаван и подготвян от Мосад в Израел, под контрола на САЩ.
Ислямска държава крие връзки със САЩ, твърди Едуард Сноудън
Джон Макейн се среща с халиф Абу Бакар ал-Багдади, лидер на ИДИЛ, в Алепо през април 2013 г.
Ислямска държава крие връзки със САЩ, твърди Едуард Сноудън
Според документи на Уикилийкс, и Едуард Сноуден, целта на тази операция е да се разрушат режимите в Сирия и Иран, и да се постави под контрол общата територия, в която живеят араби и персийци, какъвто е случаят с Иран, пише media.mk.
Всъщност всичко започва като проект насочени срещу антиамериканските режими в близкия изток. Но както и в случая с Франкенщайн и тук творението се обръща срещу създателя си.

Няма коментари :

Публикуване на коментар