Пропускане към основното съдържание

Вижте новата акция на СДВР

Задържани са българка и пакистански гражданин, подпомагали чужденци да пребивават на територията на страната в нарушение на закона Работа по случая полицаи от столичното Пето РУ, съвместно със служители на ГД „Гранична полиция”, започнали на 26 декември.

 На 26 декември служители от столичното Пето РУ установили ,че в паркиран автомобил „Мицубиши Паджеро” на паркинг до жилищен блок, в ж.к. „Сухата река”, 12 чужди граждани, по думите им - от Пакистан и Афганистан. Шестима от тях не представили никакви документи за самоличност и обяснили, че предишния ден са преминали незаконно българо-турската граница. Останалите шестима показали временни документи за пребиваване в различни центрове в страната, но не и такива от столицата.

В хода на проведеното разследване полицаите от Пето РУ, съвместно със служители на ГД „Гранична полиция”, влезли в следите на 35-годишен пакистанец с отказан статут на бежанец, пребиваващ на територията на Лом, и 35-годишната българка Ц.А., жителка на града. Изяснено било, че с користна цел двамата противозаконно подпомогнали 12-те преминали през границата чужденци да пребивават на територията на страната в нарушение на закона. 

Организирали и транспортирането им до София, настаняването им в квартири, както и откарването им с автомобил до границата на страната ни съРепублика Сърбия.
На 20 януари българката и пакистанецът били задържани в Пето РУ за срок до 24 часа. След доклад на събраните по случая материали в Софийската районна прокуратура, на Ц.А. и 35-годишния чужденец е повдигнато обвинение , като и на двамата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Скандален чат на новия военен министър

Какво пише във Фейсбук номинирания за нов военен министър - Христо Гаджев.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.