loading...

четвъртък, 22 януари 2015 г.

Вижте новата акция на СДВР

Задържани са българка и пакистански гражданин, подпомагали чужденци да пребивават на територията на страната в нарушение на закона Работа по случая полицаи от столичното Пето РУ, съвместно със служители на ГД „Гранична полиция”, започнали на 26 декември.

 На 26 декември служители от столичното Пето РУ установили ,че в паркиран автомобил „Мицубиши Паджеро” на паркинг до жилищен блок, в ж.к. „Сухата река”, 12 чужди граждани, по думите им - от Пакистан и Афганистан. Шестима от тях не представили никакви документи за самоличност и обяснили, че предишния ден са преминали незаконно българо-турската граница. Останалите шестима показали временни документи за пребиваване в различни центрове в страната, но не и такива от столицата.

В хода на проведеното разследване полицаите от Пето РУ, съвместно със служители на ГД „Гранична полиция”, влезли в следите на 35-годишен пакистанец с отказан статут на бежанец, пребиваващ на територията на Лом, и 35-годишната българка Ц.А., жителка на града. Изяснено било, че с користна цел двамата противозаконно подпомогнали 12-те преминали през границата чужденци да пребивават на територията на страната в нарушение на закона. 

Организирали и транспортирането им до София, настаняването им в квартири, както и откарването им с автомобил до границата на страната ни съРепублика Сърбия.
На 20 януари българката и пакистанецът били задържани в Пето РУ за срок до 24 часа. След доклад на събраните по случая материали в Софийската районна прокуратура, на Ц.А. и 35-годишния чужденец е повдигнато обвинение , като и на двамата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Няма коментари :

Публикуване на коментар