loading...

събота, 24 януари 2015 г.

За учителя и лекаря с любов

В последните няколко месеца все повече зачестиха случаите на насилие над лекари и учители. Моралният упадък на българското общество достигна своя апогей след като започнахме да посягаме и срещу тези, които са призвани да спасяват човешки животи и да образоват нашите деца.

В що за общество живеем след като виждаме враг в очите на един лекар или учител. Ако за това явление не бъдат взети навременни мерки от страна на държавата, може да стигнем до все по-фрапиращи случай. Огромна част от инцидентите с бити лекари се случват в ромските квартали. Въпросът с ромската престъпност е повдиган многократно и конкретен напредък в тази посока не се забелязва. 

Този етнос умишлено бе държан 25 години тотално необразован, с цел да бъде лесно контролиран по време на избори. Всичко това, обаче не може да се счита за оправдание за насилието над лекари. Навсякъде по света има група професии като полицай, лекари и учители, които се ползват с особена закрила от закона и държавата. Докато за подобни деяния не започне да се прилага цялата строгост на закона тези инциденти няма да спрат. Медията на 21 век Интернет е заливана с различни клипове за случващото се в българското училище.

Децата, които трябва да бъдат по-доброто бъдеще на държавата ни, снимат с мобилните си телефони  сцени с насилие и вулгарни думи към собствените си учители. Тоталната абдикация на държавата от българското образование по време на прехода ни доведе до абсолютното неглижиране на учителската професия. Българският учител е слабоплатен и недооценен. За лошото възпитание на младите хора вина имат както родителите и семейството, така и обществото, което става все по-лишено от морални принципи и ценности. Грижата и възпитанието на българските деца е отговорност и задължение на всеки един гражданин, за да искаме утре да живеем в една държава, достоен член на обединена Европа.

Георги Тодоров, специално за Bgpravda

1 коментар :

  1. Петранка Христова24 януари 2015 г., 18:56 ч.

    Напълно съм съгласна с написаното от Георги, и съжалявам, че толкова малко се прави в това отношение. Реформите в образованието, които толкова бяха охвалени и критикувани, не доведоха до по-добри резултати. Упадъкът продължава да се задълбочава. Той е навред- и в училище, и в семействата, и в културата, и в ценностите ни...Приятно ми е да видя, че един мой ученик се изказва ласкаво за учителите си, но една птичка пролет не прави, нали ?Цялото общество трябва да узрее за това и да разбере, че без образование, без здравеопазване, без прогрес, без култура - не можем да сме равностойни европейци !!! Не може липсата на възпитание да се превръща в политически разногласия и дрънканици ! Партиите трябва да се обединят в тази насока, защото иначе ще си останем Ганьовци !

    ОтговорИзтриване