loading...

неделя, 11 януари 2015 г.

Време е да се обърне дебелия край на тоягата

Целият свят такъв, какъвто го познавахме, имам чувството, че отива по дяволите пред очите ни. Ние сме поколението на пасивните свидетели, които позволихме това да се случва, не намирайки куража да променим и изкореним нещата, които го унищожават.

Не намерихме сили да се съпротивляваме и да преодолеем страха, че ще бъдем обвинени в куп измислени грехове, които дадоха жизнено време на човешката уродливост да се умножи и надделее до степен на световна пандемия. Не сложихме бариери пред разпространението й, нито изковахме закони, които да й създават дискомфорт. 

Допуснахме да бъдем въвлечени в един абсурден експеримент, който противоречи на всякакви природни закони. Експеримент, който наподобява шише с лимонада, в което всеки ден някой сипва по една капка коняк. След време, течността няма да е нито коняк, нито лимонада. Експеримент, който прилича и на зоопарк, в който на различните животински видове някой изведнъж е отключил клетките и е накарал да живеят заедно лъвът и зебрата, овцата и вълкът. Човечеството, с цялото си разнообразие, е част от този зоопарк и вярва в успехът на експеримента, не заради своята "интелигентност", а заради своята многочисленост. Най-ценното нещо в Природата са хармонията и разнообразието. 

В нея всичко има свой ареал, свои правила и свой естествен подбор, където допирът с различното става по естествения път на взаимния интерес и толерантност към различността. Така би трябвало, но нещата са изтървани до степента нито един добър метод или мек подход да не върши работа. Течността в шишето вече нито е коняк, нито лимонада. Време е да се обърне дебелия край на тоягата, ако искаме да се възстанови реда в добрия стар зоопарк, в който разнообразието на всеки животински вид е защитен и всеки си знае мястото.

Joro Pentagram, Фейсбук

Няма коментари :

Публикуване на коментар