loading...

събота, 31 януари 2015 г.

Къде си вярна, ти любов народна

Вчера на 79 годишна възраст почина доктор Желю Желев. Първият демократично избран президент на България бе символ на мечтите и идеалите на цяло едно поколение. Най-голямата цел в живота му бе да живее в една демократична държава.

Неговата смърт е повод за много размисли. Къде остана народното опиянение и енергия от неговото време за една по-добра България. Защо народа ни от милионните протести срещу тоталитаризма потъна в бездната на апатията? Колко ли години трябва да минат, за да може всеки българин да разбере, че по доброто бъдеще на децата и страната ни зависи от самите нас?Нека работим за обединение и единството на обществото ни, нека влагаме енергията си в изграждането на нещо съзидателно и полезно.

Вместо да попадаме в оковите на  завистта и омразата към ближния ни. Българският народ е талантлив и трудолюбив, трябва му само да повярва в себе си и възможностите си. Бъдещето на България е в нашите ръце. От нас зависи в каква държава утре ще живеят нашите деца. Защо допуснахме да живеем в държава, където мразим всичко и всеки? Къде си вярна ти любов народна, която да събудиш душите и мечтите ни за една достойна държава.

Сега е времето за анализи и коментари за личността на Желю Желев. Ще чуем всякакви баналности и спомени. По важното е обаче как тази загуба ще повлияе на страната и народа ни. Дали ще позволим с неговата смърт да умре и вярата ни във всичко това, в което той вярваше? Това, че сме малка държава не трябва да омаловажава наистина значимите и бележити личности, които промениха хода на историята. 

България загуби не само своя първи президент, загубихме човека, който за страната ни беше това, което беше Нелсън Мандела за ЮАР. Той бе един от малкото български общественици минали през политиката, който бе признаван и от свои и от чужди. Не е важно да помним личността му, а идеалите и каузите на, които посвети живота си. Страната ни има нужда от обединение около ценности и идеи, има нужда и от енергията на своя народ. За да живеем в достойна България.

Георги Тодоров, специално за Bgpravda

Няма коментари :

Публикуване на коментар