Пропускане към основното съдържание

Образователният министър: Наполеон не е бил пълководец, само се е вземал насериозно

„Наполеон не е бил пълководец, само дето се е вземал насериозно“, съобщи в студиото на БНТ министърът на образованието проф. Тодор Танев.

Министърът, озовал се в центъра на скандал заради изказването си, че Ломоносов и проф. Асен Златарев не били никакви учени, а Фредерик Жолио-Кюри бил „кръгла нула”, отново подхвана исторически примери. „Много ви моля с историческите препратки… Не се знае как ще завърши това предаване“, помоли го се водещият Георги Любенов.

„Направих грешка. Обичам да се изказвам – 32 години се изказвам пред студенти. Направих го провокативно. Може би не трябваше да го направя така“, призна Танев, като каза, че с икони по стените реформи няма да правя. Моята мечта, молба, е учениците да започнат да мислят“, обясни Танев предишното си изказване, взривило социалните мрежи. Тогава БСП решиха да му искат оставката, но Танев припомни, че още не са го направили официално.

Министър Танев направи категорична заявка за реформи през новата година.От екрана на БНТ той се обърна към всички ученици, техните родители, преподаватели: „Честита Нова година. Тази ще бъде абсолютно много по-добра от предната. Сигурно е“.

„В абсолютно най-скоро време заплатите на учителите трябва да бъдат вдигнати. За часовете, дните, седмиците и месеците, в които аз съм на този пост, ще го направя, обеща образователният министър. Министърът посочи, че няма да се налага да се вземат пари от други министерства. Той съобщи още, че е поканил европейските комисари по образованието и науката да дойдат у нас „заедно да помогнем на България“.

„Учителската професия е толкова благородна, че ще ни върне това, което й дадем, в пъти“, уверен е Танев.

Според него реформите трябва да почнат от детските градини и да стигнат до висшето образование. Той, обаче, отчита сериозен спад на активността на родителите по въпросите, свързани с образованието на децата им.

„Радикално трябва да се сменят учебните програми, за да се смени цялата философия на преподаване“, смята той. Според него дисциплината в училище може да се подобри,
На въпроса от коя партия е, Тодор Танев изтъкна, че е един от съоснователите на Гражданския съвет на Реформаторския блок. Според него, Реформаторският блок съществува благодарение на Гражданския съвет. Той обясни, че съществува мнението, че блокът не трябва да става партия, но трябва да се върви напред и да се извърви този път. „Това е реалността на този етап“, каза Танев.

На въпроса какво би посъветвал премиера Бойко Борисов за призива на Лютви Местан, който поиска ГЕРБ да се отърве от партньорството си с Патриотичния фронт, Танев отговори: „Това е неприятен въпрос и не му завиждам на Бойко Борисов“.

По думите на министъра, Реформаторският блок има бъдеще. „То е трудно и има боричкане в момента с ДПС“, допълни той.

Министърът си пожела образованието да почне да кара учениците да мислят и в близко бъдеще децата на България, независимо дали са от София или от провинцията, да могат да си купят не само билет за метрото, но и за Спейс шатъл в бъдеще.

Коментари

  1. Не му давайте думата на този. Ха си отвори устата, ха слушаме нови глупости. Срам ме за българското правителство.
    И откъде ще вземе пари за увеличение на заплатите на учителите? Ще пуснат печатницата за пари навярно.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.