loading...

събота, 3 януари 2015 г.

Нова любов цъфти на политическия хоризонт

ГЕРБ ударно играе по свирката на вечния коалиционен партньор - ДПС. Коалицията БОСТАН (Бойко+Местан) вече е факт, а брачното съжителство е разписано от почетния председател, лидер, емир и всичко останало в ДПС - Ахмед Доган.

Именно с гласовете на ГЕРБ, ДПС и хората на Доган в България без цензура мина и най-скандалното предложение в сегашния парламент. Парите от частните пенсионни фондове да бъдат буквално откраднати и да бъдат наляти в общата каца, наречена НОИ.

Ситуацията от няколко седмици наистина е променена, между досегашните стратегически съюзници Станишев и Лютви Местан припламват искри, пак по линия на прословутия Делян Пеевски и неговото скандално назначение в ДАНС, отчитат политически наблюдатели. Двамата лидери деликатно влязоха в спор кой всъщност е предложил Пеевски за възловия пост.

Според депутата Георги Кадиев тече и подмолен процес на договорка между Доган/Пеевски и Реформаторския блок. По този начин вездесъщият Ахмед Доган подсигурява участието си в евентуален следващ нов властови пасианс по оста – ГЕРБ – Реформаторски блок.

Няма коментари :

Публикуване на коментар