Пропускане към основното съдържание

Експертът Тодев: Толкова слаб тим по границата не съм виждал (ИНТЕРВЮ)

Адвокат Добри Тодев е един от най-добрите юристи по наказателни дела. В началото на прехода в неговата клиентела са Ахмед Каяли, Иван Тодоров - Доктора, хора от обкръжението на Иво Карамански, десетки гръцки бизнесмени, въртящи търговия с ембаргови стоки и представители на ъндърграунда в бивша Югославия.
Търсят го от всякъде, пред кантората му често се забелязват и политици от различен ранг. Завършва с пълно отличие право в СУ "Св.Св.Климент Охридски". Женен е за Румяна Тодева, бивш експерт в администрацията на Община Свиленград. В момента се занимава с материята на митниците, хазарта и трафика на нелегални през турската граница.

Г-н Тодев, огромни проблеми има на митниците, рокади, нови инспектори, какво става всъщност?

- Откривам огромна дупка между говорене и действия. Танов е близък с Борисов, от там и има разместване на пластовете. Аз на Божидар Лукарски и цялото ръководство на СДС им обясних, че без силна цедка и детектор на лъжата, границата ни ще си остане ахилесова пета. 100 дни минаха от това управление, освен ТВ студиа и снимки, то друго не откривам при тях. Новите назначения на митницата силно миришат, партийни са, няма го експертния елит на СДС, където има професионалисти, признати от ДЕА.

Пълно е с нелегални от Бургас, та до пункта Ново село, каква е тази схема?


- Има празнина в законодателството, хора с бежанци в багажника се хващат постоянно, пускат ги, те пак мъкнат групи и така се въртим в една спирала, от която се правят от 4-5 удара по 12 000 долара на човек. Спешни законодателни промени, иначе ставаме Бананова държава, всякакви хора, незнайно откъде...

Били сте адвокат на различни криминални елементи, с какво се сблъсквате в ежедневната ви практика?


- Най-тежките случаи се падат на мен и още 3-4 юриста в Хасковско. То не е грабежи, убийства, селски вендета, ужасна работа, в селата държавата са циганите, има места, където патрулка отдавна не е ходила. Искам реформа по модел на МОСАД, всички млади хора да минат школа по боравене с оръжие, да се учат на патриотизъм, сега седят в казината и си говорят с ротативките.

Мнението ти за Меглена Кунева?

- Много теория и фрази, много Европа, слабо познаване на миграцията и заплахите от ИД. Само с телевизия не става.

Как се живееше преди и сега?

- Помня една друга България, имаше чисти улици, хората имаха пари, излизаха всички заедно на ресторант, ходиха спокойно на мач. Сега навсякъде има фанатици, религиозни, партийни, атакисти, фолкаджии и футболни. Всичко стана крайно и агресивно.

Кой е твоят фаворит, за да има ред на границата?


- Имаме ген. Атанас Атанасов, но той тук не стъпва, забравихме хората от силната вълна на Реформаторския блок. Само Корман Исмаилов и донякъде Радан Кънев имат някаква класа, показват друг вид говорене, имат последователност, не бива да се хващат на хорото на ГЕРБ в пълния му вариант, да мислят и да правят стратегия, както става в Германия и Швеция.

Турция и Гърция имат огромни военни сили до нас?

- Имат, поддържат ги, във форма са, нашите са на 120-140 километра от границата, с 5-6 камиона какво ще пазят и возят, то това не знам.

Казина никнат, заложни къщи и бързи кредити, какво ни чака?

- Не съм видял в друга страна от ЕС да дават мило и драго за разкриване на хазартни обекти, ако това е добро за тях, защо те не го правят, явно има нещо сбъркано, а бързите кредити говорят за липса на икономика и рабтни места, лихви от 50-60%, това е самоубийство за народа, очаквам още убийства в ъндърграунда, още трафик на хора и още бятащи от тук висшисти, как ГЕРБ ще се справи с липсата на експертен потенциал и младо поколение, да кажат те. Смятам, че Милко Калайджиев може да е новият кмет на Свиленград и околните населени места, познават го хората, обичат го и има много връзки, той може да даде бял старт на други места в страната.

Коментари

  1. Тодев що не каже откъде тръгна всичко. Стига с това СДС, РБ. Може да има някои от тях на акъла си, но всичко друго е .....Не искам да употребявам нецензурни думи.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.