loading...

четвъртък, 22 януари 2015 г.

Цвета Кирилова: Конституцията може да я пише само и единствено народът!

Председателят на "Сдружение Азбукари" Цвета Кирилова коментира, изказването на Лютви Местан, че е време за свикване на Велико народно събрание. Ето и нейния коментар:
Дойдохте на моето мнение, което споделям от 2 години, както и на позицията на много други българи. Уважаеми господа от ДПС, преди свикване на Велико Народно Събрание, трябва да сте наясно - Вие и Вашите колеги по месторабота, че това не може да се случи, докато изборното законодателство не бъде приведено в изцяло нова форма.

Ще трябва да се напише напълно нов закон, който да даде възможност за избор на мажоритарни кандидати, излъчени и от граждански организации. Новото изборно законодателство трябва да бъде написано не по волята на Вашите мисловни полети, а само и единствено от българския народ и с негово участие. Едва тогава, може да се говори за свикване на ВНС, като над 50% от състава му трябва да са мажоритарно избрани депутати, излъчени от граждански обединения.

Каквото и друго да решите да предприемете, без да е съгласувано с народа, смятам че ще удари необратимо на камък. Предупредих Ви още преди 3 последователни напълно ненужни избора, че това време идва и, че е безсмислено да се правят поредица от изборни надпревари, всяка от които струва 20 милиона лева от джоба на българина, който живее в апокалиптични за страната ни условия.

Също така Ви казах, че апатията е повсеместна и, че няма сила, която да накара избирателите да гласуват за този състав на парламента, който 25 години катастрофира държавата. Вие, господа от ДПС, скоро се похвалихте, че сте управлявали три мандата в коалиция държавата ни. И виждате ли трезво какъв е резултатът? Плачевен. Трагичен. Апокалиптичен.
Не заслужава дори усилие да се направи, за да отиде човек до изборните урни. Проблемът е, че голяма част от политиците в България сами унищожиха политиката, тоест бъдещето си.
Конституцията може да я пише само и единствено народът! С допитване за съгласие за всеки нов член, както и в пълнота чрез референдум.

И да е ясно! Никакви мултинационалности в Конституцията на България!

Няма коментари :

Публикуване на коментар