loading...

петък, 16 януари 2015 г.

“Вог” обяви българското сопрано Соня Йончева за най-ярката нова оперна звезда в САЩ

Дълга статия за българското сопрано Соня Йончева публикува едно от най-престижните списания “Вог” в американския си брой преди дни. В нея изданието обявява красивата певицата за най-ярката нова оперна звезда в САЩ.

Йончева се изявява от малко повече от година в “Метрополитън”. Там пловдивчанката е поканена да замества титулярката в ролята на Мими в “Бохеми”. Малко преди това влиза в ролята на Джилда в “Риголето”. Всичко това се случва в края на 2013 г., когато покрай коледните и новогодишните празници посещаемостта и интересът към театрални и оперни постановки се увеличава. Така новата певица в “Метрополитън” става една от най-обсъжданите личности.

Точно на Коледа сопраното навърши Христовата възраст 33 г. Отскоро тя е и майка. Всъщност поради тази причина Соня Йончева разказва пред “Вог”, че в момента експериментира с новия си глас. “Казаха ми, че ще има промяна в гласа ми, в тялото ми и във всичко останало. Казах си: “Е, не може да е толкова голяма. Той все още ще бъде моят глас.” И е така. Но наистина усещам, че гласът ми се развива в нова светлина на сопраното”, обяснява певицата.

В момента Соня Йончева пее в ролята на Виолета в “Травиата” на сцената на “Метрополитън”.

24chasa.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар