loading...

четвъртък, 1 януари 2015 г.

Тайна завера Борисов - Доган – Пеевски! Цената: 35 млн. евро и „Бойко – президент“!

Върхушката пак се врътна и сключи мръсна сделка зад гърба на протестиращи и контрапротестиращи! По данни на ПИК, потвърдени от няколко независими източника, в ход е тайна завера между Бойко Борисов, Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Преди около месец и половина, на секретна среща във вила до курорта Слънчев бряг, Борисов и Пеевски са се срещнали и са се разбрали да замразят военните действия. Твърди се, че цената са едни 35 милиона евро, с които лидерът на ГЕРБ се е откупил. В замяна Пеевски е обещал да активира всеизвестните си връзки в прокуратурата и Бойко да не бъде закачан по делата за Мишо Бирата и авиоотряд №1.

„Борисов ще се измъкне без обвинителен акт за разлика от Цветанов. Той е пожертван, за да има мир“, твърди нашият източник.

Въпросните 35 милиона евро всъщност били нещо като „връщанка“, сочат непотвърдени данни. След парламентарните избори през 2009 г. тази сума била „отчислена“ към ГЕРБ от страна на групата около Корпоративна банка. По този начин хората на Цветан Василев и Пеевски си осигурили индулгенция от новото правителство.

Веднага след възловата среща в Слънчев бряг медиите около Делян Пеевски получили заповед да спрат огъня по Борисов. По Цветанов и Фидосова можело, по Бойко – не! За това свидетелстват журналисти от въпросните печатни издания, които по обясними причини пожелаха анонимност.

Цената за заверата по оста Бойко – Доган имала и още едно измерение. Борисов настоявал да бъде подкрепен от ДПС по време на следващите президентски избори.Така щял да сбъдне съкровената си мечта да яхне престола на държавен глава.

За споразумението на Борисов с ДПС намекна днес сутринта по Нова телевизия депутатът от БСП Георги Кадиев. Ситуацията от няколко седмици наистина е променена, между досегашните стратегически съюзници Станишев и Лютви Местан припламват искри, пак по линия на прословутия Делян Пеевски и неговото скандално назначение в ДАНС, отчитат политически наблюдатели. Двамата лидери деликатно влязоха в спор кой всъщност е предложил Пеевски за възловия пост.

„Разбира се, че ДПС“, призна най-после Станишев и по този начин изправи на нокти турските си съюзници.

Според депутата Георги Кадиев тече и подмолен процес на договорка между Доган/Пеевски и Реформаторския блок. По този начин вездесъщият Ахмед Доган подсигурява участието си в евентуален следващ нов властови пасианс по оста – ГЕРБ – Реформаторски блок.

PIK.bg

1 коментар :

 1. https://www.facebook.com/informacionen.portal/photos/a.168067456706730.1073741835.137667556413387/276932769153531/?type=1&theater
  ПРИСЪДА ОТ УГНЕТЕНИТЕ !
  НЯМА ПРОШКА...ПИНОЧЕТ
  Е "ЛЕКАРСТВОТО" ЗА ТЕЗИ,
  ЧЕ... + РАЗБОЙКО И АХМЕД
  НА КОГО НЕ СЕ...ИЗПЛЕЗИ !?
  08:58 / 02.01.15 / София

  ОтговорИзтриване