Пропускане към основното съдържание

Бареков: Слави Бинев трябва да си подаде оставката

Правителството дава лош сигнал със своята безпринципност и слабата си експертиза. Това каза лидерът на "България без цензура" и член на Изпълнителното бюро на ЕКР в Европарламента Николай Бареков в интервю за Радио К2.

Според него визитата на премиера Бойко Борисов в Брюксел тази седмица в чисто практичен план не е донесла на България нищо, въпреки, че чисто в дипломатически план е протекла успешно.

"Тази визита премина под знака на напрежението, което предизвикваха членове на Патриотичния фронт с ксенофобските и расистките си изяви. Визитата на Борисов съвпадна с провала на проекта "Южен поток", смятам, че той изигра картите си максимално добре в последния момент - поиска защита от ЕС по повод този проект, нещо, което и аз направих в същия ден в енергийната комисия", каза Бареков.

Според него, ако Борисов успее да си подреди "къщичката" и спре пробойните в правителството, България има шанс да вземе максималното от ЕС.

Бареков смята, че от Патриотичния фронт са се подиграли с патриотичната идея и са изменили на своите избиратели, като се прегърнали с партии срещу които в миналото са говорили непрекъснато - ГЕРБ, РБ и ДПС 2 (НПСД на Касим Дал). Сега, според него, те няма как да отговорят на въпроса, защо са се продали.

Според Бареков Слави Бинев трябва да си подаде оставката като председател на комисията по култура и медии. Причината за това, е че, не е приет от културните среди и големите медии, а това ще му попречи да си свърши работата. "Той трябва да се оттегли, защото никой не иска да работи с него", смята евродепутатът.

Той коментира, че парламентарната група Български демократичен център е последователна опозиция на това управление и че проевропейската политика на ББЦ е гарант, че България ще се развива по правила. Правилата са измислени, но трябва да се прилагат и от тази гледна точка, най-трудното предстои, заключи Бареков.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.