loading...

събота, 20 декември 2014 г.

Крият фалита на държавата, няма пари за пенсии

Всеки месец държавата превежда към НОИ сумата от 400 млн. лева, именно това е в основата на бързо скалъпената и приета пенсионна реформа. Въпросните 400 млн. лева вече са непосилни за бюджета ни, който се по-трудно се събира, а ежегодно се появяват и извънредни разходи.

Поради тази причина има реална опасност през следващата година да няма пари за пенсии, а това означава бързо падане на кабинета на Бойко Борисов. За да се избегне този негативен сценарий голяма част от парите в частните пенсионни фондове ще отидат в НОИ. Хората имат време само до края на януари да потвърдят, че искат натрупаните им суми в даден частен пенсионен фонд да останат иначе парите се вливат в бюджета на НОИ.

Това е все едно да ви кажат, че имате един месец време да потвърдите, че искате вашите пари в банка X да останат иначе в противен случай ще отидат в КТБ. Повече от ясно е, че няма как близо 3 млн. българи да потвърдят желанието си да не им се пипат парите в пенсионните фондове и поне временно дупката в НОИ ще бъде запълнена, но докога! Най-вероятно поне 3-4 млрд. лева ще отидат в Националния осигурителен институт, но това ще гарантира спокойствие за не повече от десет месеца.

Няма коментари :

Публикуване на коментар