loading...

сряда, 31 декември 2014 г.

Борисов и Станишев трябва да се съвокуплят

За да бъдеш министър-председател са необходими много професионални, но и чисто човешки качества. За съжаление в България трудно се намира премиер, който да е на високо професионално ниво с изключение на Иван Костов.

Хубавото е, че липсата на достатъчно професионализъм може да се компенсира с добър екип и лични качества. У нас обаче премиерите винаги залитат в дадена крайност – или се държат чисто мутренски или пък определено нямат мъжко поведение и излъчване.

Това рефлектира върху управленската политика и при това с голяма сила. Ето защо е необходимо да имаме премиер, който да съчетава в себе си различни черти от характера – да бъде твърд и безкомпромисен, но да може и да лавира, когато това е необходимо, да проявява разбиране и да има социална търпимост. 

Понеже у нас поне сред мъжете няма такава личност, то е необходимо да се направи една кръстоска между двама политици, пък да се надяваме, че ще се зачене нещо добро. Ако Борисов и Станишев се съвокуплят, то може да се роди и нещо годно да ни управлява. Нещо, което хем да е мъжкар, хем да има социална търпимост и да чува и други мнения.

Е разбира се, че в ролята на мъжа в тази двойка по право се пада на Бойко Борисов, защото на Сергей хич не му отива ролята на мъжа в семейството. Нека се стигне до една "коалиционна" дружба между тях, пък да се надяваме, че най-седне и родната политическа действителност ще роди нещо смислено и градивно.

Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар