Пропускане към основното съдържание

Мощен бизнес е завъртял големият син на Ваньо Танов

Мощен бизнес е завъртял големият син на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов, показа проверка на "България Днес". Фирмите на 32-годишния Милен Танов просперират и отчитат обороти за милиони левове, продавайки кафета и рекламни площи, докато баща му заема отговорни постове в държавата.


Възходът на предприемчивия младеж започва през 2007 г. По това време Ваньо Танов напуска поста си като шеф на ГДБОП и се впуска в политиката от името на ГЕРБ. Хората на Бойко Борисов го издигат като кандидат-кмет на Русе. По същото време синът му регистрира първите си две дружества в дунавския град - "Вендинг Груп" и "Ветас Аква". Съдружници там са му децата на други бивши ченгета. Фирмите се занимават с поставяне на модерните по това време кафе автомати из града. Бизнес, който изисква инвестиции от минимум десетки хиляди левове. Сумата е намерена и Танов-младши и съдружниците му набързо успяват да завоюват лидерски позиции при продажбата на кафета.

За отрицателно време машините им се появяват на ключови точки в Русе за сметка на други фирми, който бързо губят позиции. Възходът е най-ясно изразен, след като ГЕРБ печели месните избори и на практика контролира общинския съвет в Русе. Добрите контакти бързо се отразяват и на приходите на фирмите. Според финансовите си отчети "Вендинг Груп" през последните години декларира печалби от продадени кафета за стотици хиляди левове. С част от парите фирмата на Танов-младши успява да си купи огромна складова база в района на бившата търговия на едро. Там в момента са настанени множество дружества заедно със стоката си.



Милен дострои луксозната резиденция на баща си
Освен с кафетата Милен Танов развива и мощен рекламен бизнес чрез фирмата си "101 МЕДИЯ". За няколко години дружеството изгражда мрежа за външна реклама с десетки билбордове и калкани по републиканската пътна мрежа и в големите областни градове, пише в интернет страницата му. Отделно поема и реализирането на цялостни рекламни кампании. Сред клиентите му са едни от най-големите мобилни оператори, цигарени и алкохолни фабрики, банки и модни марки. Според Търговския регистър от известно време фирмата е поета от съдружника на Милен Танов Стефан Стефанов. Неговото име се появява като един от кандидатите за началник на отдел ДАкцизиУ в Митница Русе. За поста той е изпитван от подчинените на Ваньо Танов, но няма информация дали е издържал тестовете.

С част от изкараните пари Танов-младши си купува два апартамента в Русе и вила край града. С другите достроява огромната резиденция на баща си в русенското село Нисово. Импозантната постройка е разположена на брега на р. Мали Лом. Зад високата й ограда се издига двуетажна сграда с площ от 270 квадрата с басейн и двор от 704 квадрата. Покрай строежа пътят пред вилата бе асфалтиран, а на отсрещната страна заграден огромен паркинг. Заради строежа Милен Танов изкупува или наема десетки декари ниви до селото. Сред тях са и притежаваните от баща му над 50 декара ливади. Върху тях шефът на Агенция ДМитнициУ от години е изградил огромен пчелин.

Огромен апартамент за малкия

Собствен бизнес опитва да развива и малкият син на Ваньо Танов - Павлин. На негово име са регистрирани две фирми, които за момента не извършват никаква дейност. В резултат Павлин Танов е и доста по-беден от големия си брат. На негово име се води само един огромен апартамент в Русе от 102 кв. м, дарен от баща му. Неговото име бе замесено преди две години в скандал с контрабанда на цигари. Тогава баща му обяви пред медиите, че е предотвратил опит Павлин да бъде натопен за контрабанда на цигари. Ваньо Танов получил данни, че синът му бил проследяван и му било сканирано устройството за отключване на колата, така трябвало да бъдат подхвърлени безбандеролни папироси, а всички медии да гръмнат, че младежът е контрабандист.

Болест го спасява от уволнение

Малко след смяната на властта директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов бе освободен от поста си. Това стана със заповед на финансовия министър Петър Чобанов. Макар и освободен, Танов формално още се води на работа, защото е в болница и реално ще напусне, след като изтече болничният му лист. Самият той още преди парламентарните избори обяви, че иска да се пенсионира и да се отдаде на отглеждането на любимите си пчели.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.