Пропускане към основното съдържание

Бареков: Мафията и олигархията си купиха цяла парламентарна група

Това е един филм, който сме го гледали дълги години, а историята е тривиална. Така лидерът на „България без цензура“ и член на ИБ на ЕКР в Европарламента Николай Бареков определи случилото се с напусналите ББЦ.

В интервю за предаването „Лице в лице“ на бТВ той обяви, че „тази декларация не е писана от тези момчета“. „Знам къде е писана, но сега няма да го казвам преди празниците. Едно знам, не е писана от тях. Алеко Константинов много добре го е казал – пази Боже, сляпо да прогледа! За пръв път обаче мафията и олигархията си купиха цяла парламентарна група“, каза Бареков.

Това според него се е стигнало след систематичен натиск, пари, влияние и компромати. „От тук насетне гледайте как тази т. нар. парламентарна група ще гласува в българския парламент“, призова Бареков. Той поясни, че решението му да свали доверието си от депутатите на БДЦ е обмисляно дълго време – причина за това е, че те са излъгали българските избиратели. „Никой от нашите избиратели не е гласувал тези трохари да бъдат жалък придатък към трапезата на четворната коалиция и да им се прехвърлят трохи от време на време, за да гласуват по един гаден начин. Например те гласуваха парите на хората за пенсии да бъдат ограбени от пенсионните фондове, просто защото е влязъл един от тези депутати, ще му спестя името, и е казал: „Абе новият началник е казал да се гласува шарено“, обясни Бареков и поясни, че този началник не е той.

"Чудя се от тук насетне как тези хора ще гледат избирателите си в очите", каза още лидерът на ББЦ. Той допълни, че структурата на партиятя в Пазарджик се е отказала от депутата Христо Тодоров, а тази в Бургас - от Стефан Кенов.

"В България мафията обича да участва в политиката, тя няма едно име и едно лице", добави Бареков. Той допълни, че групата на БДЦ ще изпълнява волята на управляващите, но ще се съобразява с различни корпоративни интереси на „онзи, който си плати“. „Така беше и в предишните парламенти – "кеш енд кери", бърза продажба. Бях потресен, когато научих, че лицензът за ТЕЦ "Бобов дол" е даден в деня, в който депутатите на ЛИДЕР решават да гласуват с управляващите - не искам това да е вярно, а да е само ненормално съвпадение. Но смятам, че от тук нататък, тази група дори няма ди изпълнява волята на г-н Ковачки. Но самият той ще изпита на гърба си онова, което изпитах аз. Наистина тези депутати са "кеш енд кери" в този момент – те ще се съобразяват с оня, който им плати“, коментира лидерът на ББЦ.

Трябва да призная своя кадрови провал, каза още лидерът на ББЦ. „Когато г-н Кенов напусна НДСВ, той дойде, помоли се, като каза, че е останал на улицата и започна като организационен секретар. Г-н Иглев го взех от тепиха, видя ми се честен“. „Партията и хората, които са в структурите, нямат вина за това, че подкрепих тези хора. Признавам си, че се оказах лош кадровик“, заключи Бареков.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.