loading...

понеделник, 1 декември 2014 г.

СКАНДАЛ: Лично Цветанов предложил Слави Бинев за шеф на комисията по култура

Слави Бинев ще бъде полезен като председател на парламентарната комисия по култура. Той притежава организационни качества. Това каза председателят на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Сименово в понеделник пред Нова телевизия. Обяснението е по по повод острата реакция в обществото срещу избора на Бинев.

Според Симеонов лично шефът на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов го е предложил за председател на комисията, защото отказали на Бинев комисията по еврофондовете. Това е отговорна административна работа, каза още Симеонов. "Кой трябваше да я оглави - Хюсеин Хафъзов или Лъчезар Иванов, чийто прякор го знаете?", допълни той. Последните двама са членове на комисията.

Слави Бинев беше единственият човек, който пред Европейската комисия и Европейския парламент постави въпроса за обвързаността на българските медии с властта, изтъкна още Симеонов.

Според лидера на НФСБ за шестте си години като евродепутат бившият собствени на "БИАД" Бинев  е помогнал за замразяването на незаконни сметища край село Баня, Разложко и край Ямбол и допринесъл за освобождаването на шестима гръцки моряци.

В същото време съпредседателят на Фронта не изключи възможността въпросът с поста на Бинев да бъде обсъждан. Въпреки това той се се похвали, че на него му е било предложено първоначално да оглави комисията по култура, тъй като е собственик на телевизия.

По повод напускането на Велизар Енчев на ПГ поради политическата измама и проявите на ксенофобия Симеонов заяви, че "той му е помогнал с напускането, защото той щял да го изгони".

Няма коментари :

Публикуване на коментар