loading...

сряда, 3 декември 2014 г.

Тайният заговор за свалянето на Николай Бареков!

Коалицията между "България без цензура" и Лидер е пред разпад, пише "Галерия". Според изданието причина били задкулисните маневри на хората на Христо Ковачки, които се опитвали да погълнат партията на Николай Бареков, включително и да го отстранят от лидерския пост.

От Лидер настоявали за пълна подкрепа на към управляващите и правителството по всички въпроси, независимо дали те съвпадат с предизборната им програма или не.

В ББЦ обаче не били склонни винаги да застават зад предложенията на мнозинството. Напрежението между двете партии се изостряло все повече и повече заради заканите на Патриотичния фронт да оттегли подкрепата си за управляващите. А това давало основание на някои депутати от ББЦ и Лидер да се надяват, че скоро Бойко Борисов и ГЕРБ ще потърсят съюзничеството им.

От Лидер настоявали двете партии да се слеят и да се сдобият с един лидер - най-вероятно Кънчо Филипов, който формално оглавява структурата на Ковачки. Изданието твърди още, че от Лидер оказвали натиск върху цялата парламентарна група да заделят от заплатите си за заплащане на парламентарните си сътрудници, които стоят без възнаграждения.

Част от депутатите в "Българския демократичен център", както се нарече групата в парламента, заплашват, че ако натискът продължи, да разкрият цялата истина за участието на Лидер в изборите. Хората на Ковачки пък плашат, че ще разтурят групата, като я напуснат, посочва още изданието.

Няма коментари :

Публикуване на коментар