loading...

сряда, 10 декември 2014 г.

„Хапчето на ужаса" дава сила на бойците от Ислямска държава

Мощен амфетамин, привадащ смелост и физическа издръжливост, използван за пръв път в Кайро, твърди Джан Микалесин от италианския Ил Джорнале.

Всички наричат препарата „микстурата на ужаса”, който „разцъфтя” заедно с Арабската пролет и като еликсир на революцията придаваше плам на ислямистите, готови да се пожертват под ударите на полицията и военните от Тунис до Египет, от Либия до Сирия.

Но сега той се превърна в кошмара на Близкия Изток: в екстаза, който поражда този смъртоносен амфетамин хора колят и убиват хора с усмивка на уста и празнота в съзнанието.

Кюрди свидетелстват, че са го намирали в джобовете на стотици бойци, убити в Кобане.

Направеният от американското разузнаване анализ на аудиозаписа, на "Джихади Джон", британски боец-джихадист, екзекутирал множество заложници, доказва, че палачът е под въздействието на амфетамина.

Първите, които разказват, че са приемали препарата, са протестиращите, попаднали в ръцете на полицията през 2011 година.

Мнозина от тях признали, че получавали от организаторите на демонстрациите чудесните таблетки, даряващи храброст и сила.

Препаратът бил доставян на „Мюсюлмански братя” от Дубай и Катар.

А първите научни, лабораторни тестове са проведени от италианските карабинери. Пристигайки в Либия през 2013 година, натоварени със задачата да превърнат бандите в регулярна армия, благодарение на кръвни анализи те установили, че най-малко 30% от потенциалните курсанти били наркозависими.

Експерти твърдят, че тази разновидност на каптагона е в състояние да превърне фанатизма на ислямистите от ИД в животинска свирепост.

Тези таблетки, произвеждани в Катар и Дубай, а сега вече и на териториите, контролирани от ИД, се превръщат в истинско „гориво” за войната и терора, поставяйки в пълна зависимост от командирите и без това фанатизираните бойци.

Factor.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар