Пропускане към основното съдържание

Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ

Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни

Наследници на Българската Арийска държава ИДЕЛ са древните Шумерска, Великата Уйгурска империя (наследници на която са Китайците), Индийска, Критска, Микенска, държавите на Майте, Ацтеките и Инките в Америка, Троянска, Етруска (на основата на която възниква Италианската и Римската цивилизации), Хунска, Дулобска, Дунавска, Киевска-Черна България (бъдеща Украйна и Русия), Волжка-Бяла България, Хазарска, Унгарска държави.

Библията е откраднала Българската история. Най-старата книга в света е древния български епос Чулман Толгау (Сказание за Чалман) написан 6000 години преди новата ера и разпространена от Българския поет Кубан Боян 154 години преди христа. От него става ясно че така наречена „Библия“ е открадннала древните български исторически личности и събития. Сказание за Чалман ни разкрива че Българския владетел Абар Кан роден между азовско и каспийско море и властвал над северен Масгут и Бирак (Балканите и Мала азия) е написал първата книга за Единобожието (Монотеизъм). Тази книга е пренесена първо до Сирия а след това до Йемен където е открадната за да бъде създадена Библията в която АБАР КАН се е превърнал в АВРАМ. Абар е едно от имената на бог Иджик получил второ раждане като на Абар кан.

Източник: trophyplus.org

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

Коментари

  1. По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени /Белгари,Богари,Балгари - бели,Божи,големи Н.М./ и Ари-Свободни /в същност ари е,ора,хора Н.М./.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.