loading...

вторник, 4 ноември 2014 г.

Народът скочи срещу ГЕРБ, масови протести заливат страната

Протест с призив „Не на отчаянието“ ще се проведе от 19 ч. Днес пред президентството. Демонстрацията е организирана от граждани в социалните мрежи.

Протестиращите ще запалят по една свещ на мястото, където вчера младата фотографка Лидия Петрова се самозапали. Лидия е с 90% изгаряния и е в много тежко състояние в „Пирогов“. Лекарите, които се борят за живота й, още вчера обявиха, че изгарянията твърде тежки и вероятност изходът да не е фатален – няма, писа svobodnoslovo.eu.

От вчера Лидия е изцяло на апаратно дишане. Младата жена се самозапали пред сградата на президентството, докато вътре президент и политици провеждаха консултации за бъдещото управление на държавата. Ужасяващият инцидент се случи минути преди 15 ч.

38-годишната Лидия Петрова се поля със запалителна течност и драсна клечката пред погледите на десетки журналисти и случайно преминаващи пред седалището на държавния глава.

Служители на НСО и преминаващи граждани се втурнаха с пожарогасители и палта да гасят горящото тяло на жената. Районът веднага бе отцепен. Линейка откара жената в „Пирогов“ с напълно обезобразено лице.

Междувременно Bgpravda разбра, че протести се подготвят и в други градове на страната.

Няма коментари :

Публикуване на коментар