Пропускане към основното съдържание

Народът скочи срещу ГЕРБ, масови протести заливат страната

Протест с призив „Не на отчаянието“ ще се проведе от 19 ч. Днес пред президентството. Демонстрацията е организирана от граждани в социалните мрежи.

Протестиращите ще запалят по една свещ на мястото, където вчера младата фотографка Лидия Петрова се самозапали. Лидия е с 90% изгаряния и е в много тежко състояние в „Пирогов“. Лекарите, които се борят за живота й, още вчера обявиха, че изгарянията твърде тежки и вероятност изходът да не е фатален – няма, писа svobodnoslovo.eu.

От вчера Лидия е изцяло на апаратно дишане. Младата жена се самозапали пред сградата на президентството, докато вътре президент и политици провеждаха консултации за бъдещото управление на държавата. Ужасяващият инцидент се случи минути преди 15 ч.

38-годишната Лидия Петрова се поля със запалителна течност и драсна клечката пред погледите на десетки журналисти и случайно преминаващи пред седалището на държавния глава.

Служители на НСО и преминаващи граждани се втурнаха с пожарогасители и палта да гасят горящото тяло на жената. Районът веднага бе отцепен. Линейка откара жената в „Пирогов“ с напълно обезобразено лице.

Междувременно Bgpravda разбра, че протести се подготвят и в други градове на страната.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.