loading...

вторник, 4 ноември 2014 г.

Бойко, зарежи изнудвачите от Реформаторския блок!

Трагикомичното поведение на хората от Реформаторския блок започна да преминава всякакви граници. Въпреки огромните надежди на обществото за създаване на силно дясно правителство, политиците, повечето от които пряко свързани със злия гений Иван Костов, сякаш правят всичко на инат само и само това да не се случи.
Вулгарното изнудване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и палячовщината на лица като Радан Кънев отдалечават България от спасителния бряг. Явно възможността да се наредят на държавната трапеза изостря до крайна степен алчността на протежираните от Костов реформатори и те на моменти буквално обезумяват.

Пародийните вече действия на Раданчо Кънев, който се държи като пубертет от средно училище, започнаха да втръсват на хората. Затова може би вече назрява моментът големият победител от изборите на 5 октомври Бойко Борисов да удари по масата и да отхвърли изнудвачите от блока.

Вярно е, че само с 84 от 240 депутати е трудно да се управлява, но въпреки всичко Борисов трябва да сложи на масата самостоятелно правителство, пък който иска от останалите партии - да го подкрепи. Та нали всички уж са единодушни, че България няма нужда от нови избори и се нуждае час по-скоро от работещо правителство. Щом е така, най-логичното нещо е да бъде подкрепен Борисов, който се държи мъжки и опитва всякак да намери благоприятно решение за тежката криза в България.

В този ред на мисли не трябва да забравяме и представителите на деградиралата аутсайдерска партия БСП. Злополучната Мая Манолова, заради която половин България изпищя за неадекватния изборен кодекс, най-малко има право на мнение в тази ситуация. Майчето и нейните другари, които на следващи избори едва ли ще минат и десет процента, трябва да седнат смирено и да се опитат да си подредят "кочинката". 
Това се отнася и за една от най-злокобните фигури в редиците на БСП - Румен Гечев. Представяте ли си - човекът, който беше в основата на банковите фалити по Виденово време, сега дава акъл за ситуацията около КТБ. Ами това е все едно педофил да се бори срещу разпространението на детска порнография. Народът може и да забравя, но това, което се случи през злокобната 96-та още е в съзнанието ни.

Освен това, като какви се изказват хората от БСП за кризата в КТБ, която възникна именно заради некадърното им управление пред последните 18 месеца. А и ако се вярва на слуховете, техният бивш Бащица Сергей и оправната му жена Моника са скътали в тази банка доста милиони...

Наистина ситуацията е много тежка и на Бойко Борисов никак не му е лесно. Въпреки това, лидерът на ГЕРБ заслужава аплодисменти за мъжкото си поведение и декларираната готовност да поеме отговорност. Това трябва да бъде подкрепено от цялата общественост и медиите, защото на Борисов му е най-лесно да върне мандата и да отиде на нови избори, които пак ще спечели. Но е наясно, че при този сценарий рухващата ни държава съвсем ще стигне дъното. Затова нашият призив към него е: Бойко, зарежи изнудвачите от Реформаторския блок, за да спасиш България!

Йоанна Младенова, Livenews.bg

1 коментар :

  1. Наистина Бойко,направи го! Ако искаш да спечелиш следващите избори с по-вече депутати! Щото ако не го направиш на следващите избори ще "спечелите" със 50 - 60 депутата! Ако изобщо милееш за България!

    ОтговорИзтриване