Пропускане към основното съдържание

ИЗВЪНРЕДНО: Правителството пада, Реформаторския блок се цепи

Днес стана ясно, че Реформаторския блок е пред разцепление и най-вероятно подкрепата за ГЕРБ ще намалее ударно. На този фон Бойко Борисов ще трябва да разчита само на Патриотичния фронд и АБВ, а само с тях трудно ще се задържи на власт.

Истината е, че има напрежение в Реформаторския блок. Причината – колегите ни от ДСБ не подкрепиха нашата кандидатура за съпредседател на Парламентарната група на Блока. Това заяви в ефира на БТВ Димитър Делчев, народен представител от Реформаторския блок и член на „Движение България на гражданите“.

„Притеснени сме от факта, че се назначават заместник-министри от Реформаторския блок, които обаче въобще не са обсъждани на нашите заседания.“, продължи той.

Димитър Делчев коментира и изказване на Петър Москов. Припомняме, че здравният министър определи поведението на членовете на „Движение България на гражданите“ като саботаж. „Петър Москов е министър на здравеопазването. Той тепърва ще има сериозни разговори с лекари и пациенти. Моите уважения към г-н Москов, но не съм го виждал на заседания на парламентарната ни група и едва ли той е добре запознат със ситуацията.“, коментира депутатът.

В предаването взе участие и друг представител на Реформаторския блок – Гроздан Караджов. Димитър Делчев обаче не пожела съвместен разговор и водещият Антон Хекимян беше принуден да проведе две паралелни интервюта.

„Има недоверие заради това, че не са обсъждани заместник-министри. На конкретното заседание не беше на дневен ред кандидатурата на Найден Зеленогорски за съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок. На следващото заседание обаче той беше подкрепен с абсолютно мнозинство“, обяви Гроздан Караджов.

„През януари или февруари конгрес на Реформаторския блок ще има с или без всички партии в Блока. Ще бъде конгрес на желаещите.“, заключи той.

Коментари

  1. да ви еба маиката мръсна на вас.АЗ !Аз като казвах,че сте ДЕформатори,не ми вярваха!!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.