loading...

понеделник, 17 ноември 2014 г.

ИЗВЪНРЕДНО: Правителството пада, Реформаторския блок се цепи

Днес стана ясно, че Реформаторския блок е пред разцепление и най-вероятно подкрепата за ГЕРБ ще намалее ударно. На този фон Бойко Борисов ще трябва да разчита само на Патриотичния фронд и АБВ, а само с тях трудно ще се задържи на власт.

Истината е, че има напрежение в Реформаторския блок. Причината – колегите ни от ДСБ не подкрепиха нашата кандидатура за съпредседател на Парламентарната група на Блока. Това заяви в ефира на БТВ Димитър Делчев, народен представител от Реформаторския блок и член на „Движение България на гражданите“.

„Притеснени сме от факта, че се назначават заместник-министри от Реформаторския блок, които обаче въобще не са обсъждани на нашите заседания.“, продължи той.

Димитър Делчев коментира и изказване на Петър Москов. Припомняме, че здравният министър определи поведението на членовете на „Движение България на гражданите“ като саботаж. „Петър Москов е министър на здравеопазването. Той тепърва ще има сериозни разговори с лекари и пациенти. Моите уважения към г-н Москов, но не съм го виждал на заседания на парламентарната ни група и едва ли той е добре запознат със ситуацията.“, коментира депутатът.

В предаването взе участие и друг представител на Реформаторския блок – Гроздан Караджов. Димитър Делчев обаче не пожела съвместен разговор и водещият Антон Хекимян беше принуден да проведе две паралелни интервюта.

„Има недоверие заради това, че не са обсъждани заместник-министри. На конкретното заседание не беше на дневен ред кандидатурата на Найден Зеленогорски за съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок. На следващото заседание обаче той беше подкрепен с абсолютно мнозинство“, обяви Гроздан Караджов.

„През януари или февруари конгрес на Реформаторския блок ще има с или без всички партии в Блока. Ще бъде конгрес на желаещите.“, заключи той.

1 коментар :

  1. да ви еба маиката мръсна на вас.АЗ !Аз като казвах,че сте ДЕформатори,не ми вярваха!!

    ОтговорИзтриване