Пропускане към основното съдържание

На война с морала е криворазбраната журналистика!

Сайтът ни публикува един доста показателен разговор между журналистката Цвета Кирилова и нейна колежка. Второто име няма да го публикуваме, защото не разполагаме със съгласието й. Във въпросния разговор ясно се вижда разликата в позицията при медийното отразяване на самозапалването на Лидия Петрова. Кой е прав - преценете сами!!!

След гостуването ми в "Часът на Милен Цветков" снощи, в лични съобщения се появиха назидателни коментари, които се опитаха да контролират мнението ми по темата, за която бях поканена. Очевидно разборът на свободните съчинения на някои жълти вестници се е възприел твърде дълбоко, за да предизвика укори в начина ми на мислене. Макар, че до този момент не съм имала лошо отношение към конкретния журналист, опитите за неформална диктатура и контрол на мнението ми чрез фейсбук леко ме притесниха. Спестявам името на журналиста и медията, защото не виждам смисъл да се оповестяват. Смисълът обаче е в диалога проведен по никое време между нас.

Категорично заявявам, че няма да допусна някой, който и да е той и на която и позиция да се намира, дори това да е колега, да си позволява фриволности и убеденост, че може да влияе на мнението ми или да спъва неговото изразяване. Това е генерална и груба грешка, която се надявам повече да не се повтаря! А който не е чел Етичния кодекс на българските медии, препоръчително е да се запознае и навреме време да му стане настолна книга! И СЕМ да не спи, а да налага тежки санкции на тези, които нямат понятие от елементарни журналистически правила.Солидарна съм с мнението на Драгомир Драганов, изказано по - късно в предаването. Неговото обяснение е повече от красноречиво
Журналист: "Цвета, я по-спокойно
съпругът й е виновен отвсякъде и той лансира версията, че тя е луда
и недей, ако обичаш да ми оспорваш разследванията, защото никой не е свършил толкова работа колкото аз.факт е, че е имал любовница и факт е, че я е унижавал".
Цвета: Това не са теми, които трябва да стават обществено достояние на фона на трагедията на една жена. Това е изкривената журналистика, която няма нищо общо с истинската, морална и достойна такава. Личният живот е НЕПРИКОСНОВЕН. Другото е жълти "новинарски" фекалии. И тъй като ми е неизвестно, защо отваряш диалог, ти пожелавам лека вечер."
Журналист: "За мен е изключително важно да е ясно, че тази жена не е луда
и съжалявам, че не ти е ясно на теб.
Хубава вечер"!
Цвета: "Ти си изясни елементарните журналистически правила. Остави на мен какво ми е или не е ясно. Нахлуването в личното пространство и в момента е проява на лошо възпитание. И за теб".
Журналист: "ти оспорваш факти, които съм написала и под които съм се подписала в ефир, а аз ти пиша на лични. бъде все така възпитана и мъдра, Цвета. Успех!
Цвета: За домашно се запознай с основните етични правила!
Вече си пожелахме Лека вечер
Не знаех, че имаш отношение към този жълт и пошъл, тъжно нелеп материал. Извини ме, но не е на мястото си.
Журналист: "съжалявам, че не разбираш МОРАЛА. Съжалявам, че не разбираш какво значи да си изкупителна жертва на най-близкия си човек. Съжалявам, че не разбираш какво значи за близките и детето ти да те изкарат шизофреник. Съжалявам! Дано някога разбереш.
Цвета: Ако това е твоя публикация, наистина съжалявам. Моята лична оценка е, че в нея няма морал, има обаче друго - жалко падение на извратеността хванала за ръка катастрофиралата жълта журналистика, в будна кома. А да я направиш зарезил пред цяла България с набеждаване на близки нейни хора, които имат право да живеят живота си, както искат и намерят за добре, е долнопробна и непрофесионална журналистика, Има документи или отсъствие на такива, които да се произнесат има ли психични проблеми, здравни картотеки, прегледи при лични лекари. Но да се опиташ да отхвърлиш една ненормална версия, като я замениш с друга още по-нечистоплътна, е повече от унизително за теб. Добрият журналист търси факти, които да отхвърлят в конкретния случай нелепото твърдение за отклонение на жената. Който и да е написал тази публикация, с глупостта си днес подпали жената втори път, подпали нейното право на достойнство и неприкосновеността на личния живот на близките й!
Пиша от телефон и това е за последно! Отвратително!!!
Край на диалога...
Скоро някои хора ме питаха имам ли готовност да се върна отново в медиите. Ще отговоря така - не ми се връща там, където мирише и има нечистоплътност, където вони и има невероятна смрад. Пожелах да остана чиста, дори това да е за сметка на целия ми професионален житейски път!

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.