loading...

четвъртък, 13 ноември 2014 г.

Кадри на ГЕРБ ударно се връщат в държавни агенции и дружества

Министрите решиха вчера да освободят Емил Колев като председател на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси". На негово място е назначен Станимир Пеев.

Той е ръководел агенцията в периода от август 2009 г. до май 2013 г. - по време на мандата на първото правителство на ГЕРБ. Мотиви за рокадата няма, но много вероятно е да е свързана с бездействието на агенцията около подпомагането на пострадалите от наводненията райони.

Правителството върна и старото ръководство на Българския спортен тотализатор. Изпълнителен директор отново ще е дългогодишният треньор по кану-каяк Дамян Дамянов. Новият председател на борда на директорите пък е едно от най-големите имена в българската борба Живко Вангелов. Той е бил член на Управителния съвет на тотото при правителството на ГЕРБ.

Бившият шеф на БДЖ Владимир Владимиров също се връща като изпълнителен директор на БДЖ. За председател на Съвета на директорите е назначен Велик Занчев. Той е заемал поста през 2013 г. Очаква се повечето от шефовете в БДЖ да бъдат сменени, като вече има нов началник на "Пътнически превози" - Димитър Костадинов, занимавал се преди с маркетинга в холдинга.

Правителството взе решение да бъде назначен зам. главен секретар на МВР. Постът ще се заема от Георги Костов, който досега е бил директор на областната дирекция на МВР в Бургас. Министрите определиха и Людмила Петкова за член на Съвета на Международната инвестиционна банка. В момента тя ръководи дирекция "Данъчна политика" към финансовото министерство.

Парламентът пък освободи вчера зам.-председателя на Комисията за финансов надзор и шеф на "Надзор на инвестиционната дейност" Николай Попов. Според източници на "Сега" причина за изненадващата смяна е намерението на управляващите да поверят на Попов новата мегаагенция, която ще се получи от сливането на НАП и "Митници".

Шефът на БОРКОР Бойко Великов потвърди вчера, че в понеделник е подал оставка в Министерския съвет. Засега не е ясно дали тя е приета от премиера Бойко Борисов. Вероятно новият и.д. директор на центъра ще е Елеонора Николова. Според Великов оставката му е мотивирана от нарасналите опити за връщане на центъра към неефективни модели, провала му да изгради нова структура на БОРКОР и факта, че стана зам.- председател на БСП.

Кросс


Няма коментари :

Публикуване на коментар