Пропускане към основното съдържание

Босия със сигнал до главния прокурор

Известният блогър Николай Колев-Босия е изпратил сигнал до главния прокурор и до висшия съдебен съвет. Сигналът е от 10-ти октомври. Поводът е дело за катастрофа от 2008 г.

Ето и текста на сигнала:


ГОСПОДА,

на 05.07.2012 г., 21.08.2013г., 28.04.2014 г. и 01.10.2014 г. Венцислав Красимиров Божинов изпраща писма до ВКП в което въз основа на чл. 422 ал. 1. т.1 от НК иска преразглеждане на дело № 736/2012 г. от Трето наказателно отделение на ВКС.
На 08.10.2014 г., само седмица след писмото, получава странен отговор. Прокурорът от ВКП Д. Генчев отговаря, че не може да се иска подновяване на делото по чл.422, ал. 1, т. 3 и 5???
Обръщам ви внимание да видите, че в отговора се споменават т. 3 и 5 от член 422 ал. 1., а в писмото на Божинов е визирана т.1!!!

Това може да бъде изтълкувано като липса на професионализъм или умишлен тарикатлък в нечия полза. Но и в двата случая Генчев трябва да бъде проверен и наказан.
Това е нодопустимо за български магистрат!
И без това съдебната система у нас е с изключително ниско доверие, а с подобни евтини селски номера системата се срива.
Разчитам, че ще се определи бързо проверка и ще бъда уведомен за резултатите в съответния законов срок.

СЛУЧАЯТ

Вечерта на 14 октомври 2008 г. се случва катастрофа, а присъдата по нея и до днес буди сериозни съмнения за изясняването на обективната истина. През въпросната вечер времето е хубаво и нищо не предвещава, че може да се случи нещо фатално. Младият мъж Венцислав Божинов попада в катастрофа, при която на място загива приятелката му Гергана, а той е със счупен на три места таз.

Майката на момчето - Ели Божинова, която разказа: "Синът ми се е движил с приятелката си в автомобил "Опел Тигра" в посока Свищов към село Ореш, в тази посока не е имало знак за ограничаване на скоростта. Венцислав е осъден за несъобразена скорост по чл.20, ал.2 изр.2, а като единствен мотив се сочи, че се е движил със скорост НАД разрешената за пътния участък, който мотив е текста на чл.21, ал.2 от ЗДвП."

Ели Божинова твърди: Моят син е бил ударен отзад, от друга кола. Така колата на моя син се оказва в насрещното движение, където е бил ударен от автомобил, който се е движил с 90 километра в час при разрешени 40 километра, защото за колата управлявана от Селяйдин Джевдетов е имало ограничителен знак и това е потвърдено със снимков материал. Насрещно движещия се автомобил убива момичето, но само за него е имало ограничителен знак, а по делото се пише, че ограничаването на скоростта е било и в двете посоки. Истинският виновник за катастрофата, този който нанася удара отзад остава неизвестен, твърди майката на момчето.

Тя добавя, че друг странен факт, е че обвинението на Венцислав Божинов е повдигнато цели пет месеца и половина след катастрофата.

На 12 май 2012 г. върховният съд осъжда Венцислав Божинов на три години условно с пет години изпитателен срок. Другият подсъдим е Селяйдин Джевдетов. Той е осъден на две години условно с четири години изпитателен срок. Цялата съдебна сага е дело на пет съдебни състава, защото делото е връщано за доразследване. Най-странното е, че „Опел Тигра” НЕ е веществено доказателство по случая, но е върната от съда като веществено доказателство, а същият съд е отказал да я приеме като веществено доказателство през целия процес.

Това дело не стига до знанието на главния прокурор Сотир Цацаров, твърди майката на момчето.

Бившият главен прокурор Борис Велчев вече веднъж е разпоредил възобновяване на разследването, защото не е изяснена обективната истина по това дело и почива изцяло на предположения. По думите на Селяйдин на мястото на катастрофата е имало BMW, твърди Божинова. Тя смята, че процесът е предварително решен, за да има осъден.

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.