loading...

вторник, 4 ноември 2014 г.

Цяла България излиза на протест срещу мизерията

Поредната ужасяваща трагедия буквално разтресе страната ни. Вчера (3 ноември) 38-годишната Лидия Петрова се самозапали пред президенството. Актът на самозапалване е седми пореден, след като през изминалата 2013 година шестима души драснаха клечката и само един успя да оцелее.

В момента Лидия и лекарите от "Пирогов" се борят за живота й, а състоянието й остава критично. Гражданите ще изразят своята съпричастност, организирайки протест, именно пред фонтана на "Дондуков" 2.

Участниците ще запалят по една свещ в 19:00 часа на мястото, където вчера младата фотографка Лидия Петрова се запали. Протестът се организира в социалната мрежа Facebook под надслов "Нека запалим свещ пред кметствата в цяла България, за Лидия и знайните и незнайни жертви на безверието и отчаянието! Изход има, но не трябва да е такъв!".

Лидия е с 90% изгаряния и е в много тежко състояние в "Пирогов". Лекарите, които се борят за живота й окачествиха изгарянията й като "несъвместими с живота", но борбата да оцелее продължава. От вчера Лидия е изцяло на апаратно дишане.

Младата жена се самозапали вчера пред сградата на президентството докато вътре президент и политици провеждаха консултации за бъдещото управление на държавата. Ужасяващият инцидент се случи минути преди 15 часа. 38-годишната Лидия Петрова, заляла се със запалителна течност, пламна като факла пред погледите на десетки преминаващи пред сградата на президентството.

1 коментар :