Пропускане към основното съдържание

Цвета Кирилова: Медиите започнаха да прикачат етикети на самозапалилата се жена (ВИДЕО)

Журналистът и председател на "Сдружение Азбукари" Цвета Кирилова бе гост в предаването "Часът на Милен Цветков" по "Нова телевизия". Тя коментира драмата на самозапалилата се пред президентството - Лидия Петрова.


"Вероятно при дамата пикът на търпение е стигнал до там, че тя е взела това крайно решение. Може би е била провокирана от редица фактори, но само тя би могла да каже, каква е причината, за да стигне до това действие. За да се стигне до това, то човекът трябва да е преминал през много сериозни вътрешни изпитания", заяви Кирилова.

Тя добави: Медиите веднага започнаха да прикачат етикети към тази жена, определяйки я като психически болна. За мен това е възмутително, защото няма как да се направи една такава оценка, без медицинските органи да са се произнесли за това. Тази жена все пак има семейство и това накърнява и тяхното достойнство. След като близките на тази жена се появиха и казаха, че няма такова нещо, то медиите почнаха да лансират друга теза. Започнаха да се заиграват с това, че съпругът й имал любовници и прехвърлят гледната точка от това, че са сгрешили. След това може би ще се лансира и друга теза. Не трябва да се правят репетиции върху ценностната система на един човек, това е недопустимо. Всеки може да попадне в една такава ситуация, коментира журналистката. 

"Фактът, че се е самозапалила именно пред президентството, ако не е имала политически мотив би могла да го направи в градинката, но избраното място не е случайно, търси се символика", смята Цвета Кирилова.

На финала тя каза: Ако фотографите не бяха снимали това събитие, то можеха и да останат без работа, но възниква и въпросът за човешката гледна точка, защото ако повече хора се бяха включили да помагат на жената, то изгарянията можеха да бъдат по-малки.




Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.