loading...

сряда, 5 ноември 2014 г.

Цвета Кирилова: Медиите започнаха да прикачат етикети на самозапалилата се жена (ВИДЕО)

Журналистът и председател на "Сдружение Азбукари" Цвета Кирилова бе гост в предаването "Часът на Милен Цветков" по "Нова телевизия". Тя коментира драмата на самозапалилата се пред президентството - Лидия Петрова.


"Вероятно при дамата пикът на търпение е стигнал до там, че тя е взела това крайно решение. Може би е била провокирана от редица фактори, но само тя би могла да каже, каква е причината, за да стигне до това действие. За да се стигне до това, то човекът трябва да е преминал през много сериозни вътрешни изпитания", заяви Кирилова.

Тя добави: Медиите веднага започнаха да прикачат етикети към тази жена, определяйки я като психически болна. За мен това е възмутително, защото няма как да се направи една такава оценка, без медицинските органи да са се произнесли за това. Тази жена все пак има семейство и това накърнява и тяхното достойнство. След като близките на тази жена се появиха и казаха, че няма такова нещо, то медиите почнаха да лансират друга теза. Започнаха да се заиграват с това, че съпругът й имал любовници и прехвърлят гледната точка от това, че са сгрешили. След това може би ще се лансира и друга теза. Не трябва да се правят репетиции върху ценностната система на един човек, това е недопустимо. Всеки може да попадне в една такава ситуация, коментира журналистката. 

"Фактът, че се е самозапалила именно пред президентството, ако не е имала политически мотив би могла да го направи в градинката, но избраното място не е случайно, търси се символика", смята Цвета Кирилова.

На финала тя каза: Ако фотографите не бяха снимали това събитие, то можеха и да останат без работа, но възниква и въпросът за човешката гледна точка, защото ако повече хора се бяха включили да помагат на жената, то изгарянията можеха да бъдат по-малки.
Няма коментари :

Публикуване на коментар