loading...

четвъртък, 27 ноември 2014 г.

Варна вече се вдигна на протест

Синдикати и енергетици организират утре два протеста във Варна. Причината са "масови и незаконни" уволнения в "ЕНЕРГО-Про" и заради опасения, че мрежата на дружеството няма да издържи през зимата заради липса на инвестиции.

Протестите ще са под наслов “Без ток не можем ние”. Това е мотото, под което ще се проведат двата протестни митинга на енергетиците и синдикатите в този петък – 28 ноември, съобщиха от Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ. Енергитици излизат в защита на обществения интерес (на потребители и служители на Енерго Про) в Североизточна България.

Първият протест е от 12 до 13 часа пред Кулите на бул. Вл. Варненчик 258, където е един от офисите на Енерго Про. Втората демонстрация е от 18:00 до 19:00 часа пред сградата на община Варна. Към втория протест ще се присъединят и енергетиците от ТЕЦ Варна.

Председателят на независимата синдикална федерация на енергетиците към КНСБ Божидар Митев обясни пред БНР:

Близо две години в ЕНЕРГО-Про се извършват изключително много незаконни, бих казал, действия от страна на работодателя - уволнения, включително и на синдикални лидери, принуждаване на хората да подписват срочни трудови договори, и след това, разбира се, уволнението им, масови уволнения, за което си има процедури в българското законодателство. И на първо място това, че откакто е този инвеститор в Североизточна България, там не се прави необходимото, за да се гарантира сигурност на електроснабдяването на живущите наши сънародници в тази част на България. Инвестициите са нулеви, състоянието на съоръженията, на мрежите е изключително тежко.

Няма коментари :

Публикуване на коментар