Пропускане към основното съдържание

Варна вече се вдигна на протест

Синдикати и енергетици организират утре два протеста във Варна. Причината са "масови и незаконни" уволнения в "ЕНЕРГО-Про" и заради опасения, че мрежата на дружеството няма да издържи през зимата заради липса на инвестиции.

Протестите ще са под наслов “Без ток не можем ние”. Това е мотото, под което ще се проведат двата протестни митинга на енергетиците и синдикатите в този петък – 28 ноември, съобщиха от Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ. Енергитици излизат в защита на обществения интерес (на потребители и служители на Енерго Про) в Североизточна България.

Първият протест е от 12 до 13 часа пред Кулите на бул. Вл. Варненчик 258, където е един от офисите на Енерго Про. Втората демонстрация е от 18:00 до 19:00 часа пред сградата на община Варна. Към втория протест ще се присъединят и енергетиците от ТЕЦ Варна.

Председателят на независимата синдикална федерация на енергетиците към КНСБ Божидар Митев обясни пред БНР:

Близо две години в ЕНЕРГО-Про се извършват изключително много незаконни, бих казал, действия от страна на работодателя - уволнения, включително и на синдикални лидери, принуждаване на хората да подписват срочни трудови договори, и след това, разбира се, уволнението им, масови уволнения, за което си има процедури в българското законодателство. И на първо място това, че откакто е този инвеститор в Североизточна България, там не се прави необходимото, за да се гарантира сигурност на електроснабдяването на живущите наши сънародници в тази част на България. Инвестициите са нулеви, състоянието на съоръженията, на мрежите е изключително тежко.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.