loading...

събота, 1 ноември 2014 г.

Разцепление в Патриотичния фронт

Скандал тресе Патриотичния фронт. Партията е разцепена, след като депутатът от коалицията и известен журналист, който от дълги години води предаването „Дикусионно студио“ по телевизия СКАТ, е нежелан в медията.

 Велизар Енчев няма да води повече авторското си предаване „Дискусионно студио“, съобщи "Гласове", като се позова на отлично информирани източници. Според тях Енчев имал желание поне в понеделник и вторник да продължи да бъде титуляр на предаването си, но шефът на телевизията и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов упорито не го канел.

Причината според източниците  е в „особеното мнение“ на Енчев в парламентарната група и опасенията, че би обсъждал в ефир неудобни за ПФ теми.

Всъщност, в основата на разцеплението в редиците е отношението към ГЕРБ. Докакто Валери Симеонов държи вратата на фронта към ГЕРБ отворена, Енчев единствен от партията не гласува "за" Цецка Цачева да стане председател на паламента.

Енчев често в коментарите си е изказвал остро мнение срещу ГЕРБ, в частност срещу Бойко Борисов. А също така и срещу самата Цецка Цачева. Депутатът неведнъж е изразявал схващането си, че ГЕРБ е партията, довела пенсионерите до истинско бедствие и че по нейно време се е вихрила полицейщина.

„Да, истина е. Няма да се връщам в телевизия СКАТ“, признава Велизар Енчев, но не коментира причините за това.

Няма коментари :

Публикуване на коментар