loading...

четвъртък, 20 ноември 2014 г.

Европа повярва на Борисов!

Наред със станалите вече традиционни политически дразги и скандали, изминалата седмица беше белязана и от една изключително позитивна за страната ни новина. Благодарение и на сериозните усилия, положени от служебното правителство, бяха пуснати евросредствата по Оперативна програма "Околна среда".
"Само заради тези 800 млн. лева, които ни пуснаха по Оперативна програма „Околна среда", а бяха спрени преди една година, си струваха волята и търпението, които проявихме". Такъв беше коментарът по темата на премиера Бойко Борисов. И е редно да се отбележи, че особено ползотворна роля за това изигра и посланието за стабилност, което страната ни отправи към света с излъчването на кабинет.

По време на първия си мандат Борисов постави стабилна основа в отношенията с евроатлантическите ни партньори и сега подкрепата от Брюксел може да се окаже решаваща за успеха на ръководения от него кабинет, както и за реформите, които той трябва да осъществи.

Лидерът на ГЕРБ, а и всички министри бързо се захванаха за работа и вече се правят първите малки крачки по пътя към възстановяването на България. Разбира се, трудностите тепърва предстоят. Екипът на премиера обаче дава сериозна заявка да се изправи пред тях достойно и да съумее да изгради здрави основи, на които да се изгражда стабилна и модерна България.

В този ред на мисли пред едно от най-големите предизвикателства ще се изправи един от младите представители на кабинета - финансовият министър Владислав Горанов. Младостта обаче не трябва да се възприема като порок. А и за съвсем кратко време той даде да се разбере, че няма да се остави на външни влияния и ще разпределя парите на държавата разумно.

Началото е обещаващо, но това не пречи на противниците на правителството, заредени с "опорни точки" от първия ден да "обстрелват" новата власт. Критиките си не пестят печално известни "червени" фигури като Румен Гечев, ДС-функционери като Велизар Енчев и хора с поведение на обикновени квартални хулигани като Слави Бинев.

Смело можем да кажем, че докато подобни личности се противят на това, което прави новият кабинет, то със сигурност той се движи във вярната посока.

Йоанна Младенова, Livenews.bg

*Платена публикация

Няма коментари :

Публикуване на коментар