loading...

неделя, 2 ноември 2014 г.

Стига лицемерие, лъжи и задкулисие!

След искането за незабавна оставка на правителството и бързи избори сме свидетели на едномесечен евтин театър за съставяне на ново правителство. Очевидно е, че за някои вече не е нужна спешна промяна на бюджета и дори Плевнелиев бави топката. Това пише в декларация на Дискусионен клуб за социална и местна политика (ДКСМП).


Смята се, че гражданите са забравили апокалиптичните прогнози и заклинания – положението е страшно, трябва спешна актуализация на бюджета, спешни действия за европрограмите,  и т.н.

Вместо това видяхме, че оплютият бюджет 2014 не само още е в сила и се изпълнява, но и в него се намериха резерви за:

- увеличаване на средствата за Президентството за да може президентът да пътува повече и по-пълноценно в чужбина през „тежките” времена за България;

- увеличаване на средствата за Националната служба за охрана към президента и закупуване на нови доста класни и доста скъпи автомобили

- увеличаване на средствата за други служби и стуктури към президенството – НРС и т.н.

Никой вече не се притеснява за европроектите и в неизвестност стои парите от кои общински обекти в това число и в София ще се бъдат пренасочени към други „котараци”.

ДКСМП настоява да незабавно да бъдат преустановени цирковете и задкулисните пазарлъци и Плевнелиев да изпълни ангажиментите си по конституция да възложи мандата на ГЕРБ за съставяне на правителство. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар