loading...

вторник, 25 ноември 2014 г.

Нека заедно да променим България

Нека се събудим от 25-годишния си сън и да вземем нещата в наши ръце. Да спрем да чакаме някой да ни оправи, защото спасението на давещите е дело на самите давещи се. Именно затова трябва да се събираме и да предлагаме идеи, които да обсъждаме, да стигаме до решения и да действаме. Да, ние трябва да действаме, защото в противен случай ще продължи да действа мафията.

Тази мафия, която доведе до отчаяние хора, които решиха да сложат край на живота си като се самозапалят. Това не е просто самоубийство, а демонстрация на това, че е по-добре да умреш болезнено, отколкото да продължиш да живееш в мизерия и нищета и никой да не ти обръща внимание. Замислете се, че тези хора със самозапалването си са извикали - по-добре ужасен край, отколкото ужас безкрай.

Нека да променим тази действителност, зависи от нас и само от нас. Затова всеки трябва да бъде активен, всяко мнение, всяко действие е важно. Незабравяйте, че от едно дърво се правят хиляди кибритени клечки, но само една клечка е достатъчна, за да запали цяла гора. Затова не трябва да се подценява нито един човек. Другата алтернатива е да оставим криминалните политици да си купуват гласове, депутатски места, та дори и цели партии, а ние да си стоим кротко в къщи и да чакаме поредния месия. Няма месия, а ни трябва народна оправия. Народът да се вземе в ръце и да си подреди собствения дом. Това е нашата съдба и ние трябва да си я вземем в ръцете. Крайно време е да започнем да избираме хора, които познаваме, а не такива спуснати от партията "майка". 

Накрая искам да споделя и нещо лично! Бих гласувал за една личност, защото тя спечели моето доверие, честен и морален човек, има моите разбирания за държавно устройство и нещата, които трябва да се свършат в страната. Аз обаче нямам възможност да гласувам за нея, защото у нас влизат само старите партийни играчи, които само си сменят постовете. В същото положение са и много други избиратели и не случайно все по-често се чуват гласове за мажоритарен вот. Как така за толкова години независим кандидат не успя да пробие системата? Отговорът на този въпрос не е особено труден - просто системата е направена за партиите, а не за хората. Затова трябва да я променим!

За да обсъдим как може да променим България, за да стане тя нашия нов дом Ви каним на втората ни общо среща, часът и мястото на срещата са известни. Темата ще бъде – “За” и “Против” мажоритарната избирателна система.

Поздрави, "Сдружение Азбукари!

Няма коментари :

Публикуване на коментар