Пропускане към основното съдържание

Скандалът с Плевнелиев ударно се разраства

Снимка: в-к "24 часа"
Голям скандал се вихри във Фейсбук през поседните часове. Бдителни журналисти са забелязали, че лозунгите, които Певнелиев твърди, че е писал и държал на несъществуващия митинг на 10 ноември, всъщност се виждат на снимка на един от първите митинги, публикувана днес във в-к "24 часа".

Ето какво пишат на стените си журналисти:
Петьо Цеков, в. "Сега": "Не може да бъде... Всъщност, "спомените" на Плевнелиев за двата плаката, които написал на тапет и митингувал с тях уж на 10-и ноември, се появяват няколко часа след като Мила пише коменттар в "24 часа" и пуска към него снимка от един от първите митинги. На снимката са въпросните плакати/тапети. Президентът очевидно се е подсетил за биографията си, докато е пиел сутрешното си кафе и е четял вестник...."

Александър Симов от в. "Дума" е доста по-емоционален: "Сега забележете - тази снимка с двата лозунга, които е държал Плевню излиза в днешния брой на "24 часа". Само няколко часа по-късно, хахах, президентът си приписва два от лозунгите на тази снимка. Но се оплита като пате в кълчища. В разказа му има поне две лъжи - първо това не е снимка от митинг на 10 ноември и второ - той твърди, че двата лозунга "Съд за виновните" и "Дворците на БКП да станат болници и училища" са били държани само от него и от неговия приятел, а останалите се страхували. Хахахаа - от снимката ясно се вижда, че за държането на двата лозунга са необходими поне 4 души. Пълен лъжец се оказа тоя."

Иван Бакалов, е-vestnik: "Споменът на президента, че е бил на митинг на 10 ноември, е голям скандал. Не знам дали ще се поправи утре, но той излъга или се е объркал и без да иска се издаде, че е бил по партийно поръчение на първия казионен митинг пред парламента. Новината за пленума и Живков я казаха вечерта в новините, вече беше тъмно. Нямаше никакви митинги. От думите на Плевнелиев и снимката на цитираните от него плакати, се разбира, че е бил точно там, от организираните от ОФ и ГК на БКП, ден преди митинга на опозицията на 18 ноември пред "Св. Ал. Невски".

Казионният митинг беше организиран от Пенчо Кубадински, по негова инициатива - лично ми го е казал, като правих интервю с него 1994 г. Поискал в Политбюро да направи митинг, след като обсъждали, че се готви опозиционен. Казал - дайте и на мен да направя един митинг. Луканов и Младенов с неохота се съгласили.

Трибуната беше на официалния вход на парламента, срещу паметника. Там бяха Добри Джуров, приветстваха го с викове, като взе думата. Беше и самият Пенчо Кубадински. Гена Димитрова изпя химна по микрофона, без музика. Събра се много народ. Бяха докарани плакати от партийни организации, градския комитет на БКП нещо беше организирал изглежда, имаше добре подготвени плакати, правилно рисувани, с дръжки, летви.

Но дойдоха много хора и неорганизирано, с най-различни плакати. Ние отидохме трима души - Мишо Вешим, Росен Янков и аз, всеки с по един собственоръчно написан плакат. Моят беше "Панев, Йотов, Кубадински, подайте си оставките". Тогава мислех, че е най-важно чистката в политбюро да продължи и с тия, че ще пречат.
Като приближавах към трибуната пред парламента, по посока паметника, много хора ме ръгаха с лакти и съзнателно не ме пускаха напред с този плакат. Пречеха, съвсем явно беше, че са предупредени нещо, че сред тълпата има някаква организация. Плевнелиев, ако се съди по снимката и плакатите, които цитира, е бил организиран да иде там от партийната организация.
Имам снимки от тогава, май трябва да се разровя."

След последните развития по случая "Плевнелиев и митинга на 10 ноември", смятаме, че президентът дължи бързи и конкретни отговори на въпросите:

Омръзна ли му ролята на държавен глава, та прави всичко възможно да се отърве от нея по-бързо?

Не смята ли, че след подобни лековати лъжи и тарикатско възползване от ситуацията, нито един президент не може да остане на поста си в една европейска демокрация?

Защото, макар и да няма пряка вреда върху нацията, лъжата на президента е тежък морален проблем.

На ход са Плевнелиев и съветниците му. Ако замълчат, означава, че наистина имаме за президент ирландска пастирка, която може би е хванала гората или полето, за да си търси стадото. Защото другото, електорално стадо, вече няма да се върже на евтините номера на един тарикат на дребно. Тежки думи са това, но е тежко и да те подценява и обижда президентът ти, който на всичкото отгоре ти се води и баща на нацията!

Коментари

  1. Още вчера, когато видях изказването на този смешник Плевнелиев, че бил на митинг на 10.11.1989 г. написах в страницата, че лъже като много дърт циганин. Като вчера си спомням този ден - първо нямаше никакъв митинг и второ - никой не подозираше за промяната във върховете на тогавашното управление. Така се случи, че точно този ден ми се наложи да мина през центъра на София, където беше нормално безлюдно привечер, а за митинг въобще не ставаше дума.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.