Пропускане към основното съдържание

ИЗМАМА: Полицаят с подкупа пробвал да се пенсионира със задна дата

Пътният полицай, който беше заснет да взима подкуп от шофьори в София, тази сутрин е подал молба за пенсиониране.

Молбата му обаче е с вчерашна дата – денят, в който студентът Димитър Димитров качи скандалните кадри във Facebook, съобщава bTV.

Видеото е заснето в столичния квартал Борово. Дисциплинарното разследване срещу полицая ще приключи до месец. За 18-те години, в които е в системата на МВР, той е получавал и други дисциплинарни наказания.

Клипът шокира и мен, и колегите, които са преки началници на този служител, заяви пред Нова телевизия началникът на КАТ – София Тенчо Тенев.

За мен е нетърпимо такова поведение, такъв служител няма място в отдела, каза още той и обясни, че пътният полицай, взел подкупа, го очаква уволнение.

Междувременно от МВР изнесоха данни, според които от началото на годината са образувани 43 дисциплинарни производства за корупция. 16 полицаи са били уволнени, а двама са наказани. По част от проверките резултат все още няма. В 7 от случаите сигналите са корупция не са се потвърдили.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.