loading...

неделя, 9 ноември 2014 г.

Служебен министър назначил млада мома за ключов директор в "12 без 5"!


Любопитни подробности около предприетата от служебния министър Васил Грудев кадрова рокада в "12 без 5" излизат на бял свят, след специално проучване на ПИК.

Вчера стана ясно, че Грудев в последния момент от властването си - часове преди новото правителство да полижи клетва, е подписал заповед за освобождаването на доц. Светлана Александрова от поста директор на Дирекция "Развитие на селските райони".

Днес става ясно, че новата шефка Цветомира Савова, е подозирана от нейни колеги, че няма диплома за магистърска степен - задължителна за заеманата от нея позиция. Това разкриха пред ПИК наши източници в агроведомството.

Според тях младото момиче може да се превърне в новата калинка в земеделието.

Според наши хора в Земеделското ведомство, въпросната млада госпожица е в гореща близост както с министър Грудев, а преди това и с негов високопоставен колега.
26-годишната мома е с изключително атрактивна визия и често я пускала в ход, за да се издига в йерархията, злословят част от колегите й.

Скандалното е, че когато висши служители от агроведомството попитали Грудев - какво налага рокадата в дирекция "Агроекология", той се притеснил и забъркал в интрига и новата министърка Десислава Танева, като смутолевил, че е съгласувал с нея назначаването на Савова.

Дирекция "Развитие на селските райони" е ключова в сектора.

Въпросната дирекция пишеше правилата, по които се усвояват европарите по най-голямата програма от ЕК за България, а именно  за развитие на селските райони. По нея във времето от 2007 до 2013 г. страната ни трябваше да усвои 3,2 млрд. евро.

Става ясно също, че самият Грудев не е направил почти нищо по отношение на ставките за директните плащания през новата стопанска година.

Също така Грудев е претърпял пълен провал и при одитирането на програмата, тъй като е провален конкурса за одитиращ орган.

Това ни най-малко не притеснява Грудев, който се гласи мекото кресло на зам.-шеф на ДФ "Земеделие" или главен секретар на земеделското министерство.

Няма коментари :

Публикуване на коментар