Пропускане към основното съдържание

УЖАС: "Ислямска държава" прониква у нас! Българи зоват за джихад

Един от обвиняемите по делото за радикален ислям в Пазарджик Ахмед Муса пусна в социалните мрежи скандално видео.

Градът е Пазарджик, а главните действащи лица – български граждани. Сред участниците е и Ахмед Муса – единственият ефективно осъден за проповядване на радикален ислям у нас. Хората във видеоматериала са облечени с бели фланелки. На тях ясно се вижда логото, с което се идентифицират привържениците на организацията "Ислямска държава", информира ТВ7.

В ромската махала в Пазарджик никой не иска да коментира религиозни въпроси открито. На чаша кафе в джамията екипът на медията се среща с част от участниците в клипа, но те не желаят да говорят пред камера. В неофициален разговор става ясно, че видеото е заснето по време на сватба, а мъжете са.... сервитьори. Участниците в клипа се кълнат, че няма нищо радикално, както в клипа, така и във факта, че същото лого присъства на прозорците на много коли в махалата.

Сподвижници на Муса уверяват, че не са свързани с никакви терористични организации. Кратка разходка из фейсбук профилите на част от приятелите на Ахмед Муса обаче говори за друго. В личните им страници могат да се видят снимки на Осама Бен Ладен, знамена на "Ислямска държава", както и ясни призиви за джихад. Снимките са достъпни за всеки потребител.

Мюфтийството в България категорично заклеймява подобни прояви. Според него 99% от мюсюлманите отхвърлят тези призиви.

Според мюфтийството компетентните органи трябва да вземат мерки срещу подобни влияния. Опасност има, защото интернет пространството е залято с видеоматериали като този от Асеновград и този, заснет в Пазарджик. На него се вижда ясно как дете уж на игра обезглавява с пластмасов меч друго дете, пред очите на многобройна публика в двора на джамията Абу Бакр.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.