loading...

четвъртък, 2 октомври 2014 г.

Първанов ме излъга с ръка на сърцето!

По време на предизборната борба за втория президентски мандат на Георги Първанов на събрание в зала „Възраждане” в Габрово го попитах, ще напусне ли някога БСП. Сложил дясната ръка на сърцето си, пред многолюдната аудитория той ми отговори, че при никакви обстоятелства няма да напусне БСП.

Само два-три месеца по-късно, след като бе избран повторно за държавен глава, той напусна БСП. Направи го с мотива, че иска да бъде президент на всички български граждани. А нима Жельо Желев и Петър Стоянов не бяха президенти на всички български граждани, макар да си останаха членове на СДС. Дори Петър Стоянов неведнъж заявяваше: „Аз съм седесар.”

От трибуната на Народното събрание проф. Любен Корнезов заяви, че Конституцията на Република България не разрешава на действащия президент да бъде председател на политическа партия, но не му забранява да е член.

Всичко това ме кара да се съмнявам в искреността на Георги Първанов за мотивите му да напусне БСП тогава.

След края на втория му мандат като президент Георги Първанов по своя воля се върна в БСП и заяви, че ще седне на последния ред в залата, където се провеждаше поредният конгрес на партията. Нещо повече, от трибуната той заяви, че след като се вземат партийните решения, всички членове на БСП се строяват и започват да изпълняват – независимо кой е генералът пред строя.

Уви! След конгреса Георги Първанов поведе безпринципна борба срещу ръководството на БСП и нейния председател Сергей Станишев. И естествено съгласно устава се самоизключи.

Първанов не спря дотук. Образува своя партия и също като напусналите БСП Николай Василев, Александър Томов, Николай Камов, Кръстьо Петков поведе борба срещу БСП. На изборите за европарламент успя да привлече гласоподаватели на БСП. И на изборите на 5 октомври ще успее да откъсне няколко процента за АБВ.

Това, което прави срещу БСП, която го създаде като политик, нека тежи на собствената му съвест. Аз ще му кажа само, че той ще остане в историята като ренегат.


Ангел АНГЕЛОВ, Габрово


Няма коментари :

Публикуване на коментар